Zastupitelé „grilovali“ Králíka aneb z prvního letošního zastupitelstva

Poslední lednový čtvrtek se konalo první letošní zasedání zastupitelů. I přes stažení dvou ze 13 bodů programu jejich jednání probíhalo více jak dvě hodiny.

Projekt "seniorské vesničky" ve Vážanech

Hned první bod, týkající prodeje pozemků nebo jejich částí v lokalitě Kopce ve Vážanech, zabral necelou hodinu. Společnost Pavelka s. r. o. projevila zájem o koupi pozemků, které město vlastní či spoluvlastní za účelem jejich scelení, aby zde mohla vybudovat „vesničku“ se 17 domky a dvojdomky pro ubytování (soběstačných) seniorů, což je v zahraničí prý běžné. (Zástupci této firmy měli při jednání i powerpointovou prezentaci, která byla ale vzhledem k tomu, že využívali naprosto „blešího“ písma, úplně k ničemu.) V záplavě dotazů se zastupitel Vladimír Křemeček (KSČM) otázal přítomného zástupce vážanského osadního výboru Emila Sedlaříka co o tom míní vážanští. Ten si postěžoval, že dostávají permanentně pozdě dostatečné podklady, takže nestihli svolat veřejnou schůzi. Zároveň přidal požadavek, aby se pozemky prodaly za co nejvyšší možnou cenu a peníze šly zpět do Vážan a otázal se, kdo zaplatí potřebnou komunikaci a kanalizaci. Architekt Petr Bumbálek na to odpověděl zhruba tak, že „pokud to budeme brát čistě ekonomicky, tak se nic neuskuteční“ a že v té stavbě vidí pracovní příležitosti (má se tam proinvestovat min. 35 mil. a měl by tam pak fungovat správce) a dostupné bydlení, o které budou mít senioři zájem. Nakonec byl tento bod na návrh lidoveckého zastupitele Pavla Motyčky 20 z 22 přítomných odložen na příští zastupitelstvo s tím, ať se nejprve sejdou a vyjádří vážanští.

Zastupitelé dále odsouhlasili i další z Motyčkových návrhů, když jich valná většina zvedla ruku pro zveřejňování rozpočtu města na webu ve formě rozklikávacího rozpočtu.

Špatné účtování DPH na kulturáku?

Jak už je tradicí, tak na zastupitelstvu vystoupil i jeden z ředitelů organizací zřizovaných městem, tentokráte to byl ředitel kulturáku Jiří Králík. Dle něj bude kulturák už jen převážně zdokonalovat akce, které si už vyzkoušeli, dále se jim daří získávat dotace i z jiných zdrojů než dříve (např. i velvyslanectví USA), když se jim podařilo navýšit při konstantní výši příspěvku ze strany města rozpočet o 5-6 milionů, a kroměřížské kino má mít dle jeho údajů šestnáctou nejvyšší průměrnou návštěvnost v zemi. Na přetřes v dotazu zastupitelky a europoslankyně Olgy Sehnalové (ČSSD) přišla i „kauza lasergame“ z loňského října, kdy sdělil, že již předtím tam proběhly v relativním pořádku dvě obdobné akce, takže nemohli dopředu odhadnout co se tam bude dít, stejně jako, jelikož nabízejí pronájem skoro každému, když někdo nahlásí prezentaci a pak se z toho vyklubou tzv. šmejdi. Na Králíka viditelně nabroušená jeho předchůdkyně a starostka v jedné osobě Daniela Hebnarová (ODS) mu k tomu řekla, že nesouhlasí s provozováním nějakým podobných akcí a asi se bude muset kvůli tomu změnit zřizovací listina, aby se tomu vyhnuli. Přítomný bývalý dlouholetý člen vedení města Petr Sedláček (ODS) k tomu dodal, že zřizovací listinu není třeba měnit, jelikož za bývalého ředitele Dvořáka, když se na kulturáku konaly výprodeje a prodejci neplnili požadované podmínky, kdy chtěli, aby na letácích byla uváděna pořádající firma, tak to tam jednoduše zakázali. Na dotaz místostarosty a senátora Miloše Malého (ČSSD) stran hospodaření Králík uvedl, že se snaží zprůhlednit ekonomiku , kdy nemá ještě definitivní čísla za loňský rok, ale rozpočet by měl být vyrovnaný. Slova o zprůhlednění ekonomiky a o tom, že museli zaměstnat novou účetní, zaujala komunistickou zastupitelku Esmu Opravilovou, která se jej otázala, zdali ten původní pracovník byl špatný či tam měl manko. Při jeho místy nekonkrétních odpovědích, že se jedná o obé, jelikož se z hloubkové kontroly zjistilo špatně účtované DPH, ho několikrát nasupeně přerušila s dotazem, kdo to tak nastavil a kdo za to nese odpovědnost. Na to ji nakonec odvětil, že daňovou problematiku nastavuje zákon a dotyčná ji moc neovládala, což jakmile ihned zjistili vedlo k rozvázání pracovního poměru s ní.   

Finanční problémy v nemocnici

V interpelacích se otázal zastupitel a lékař Richard Kreml (SZ) radní a nové ředitelky místní nemocnice Lenky Mergenthalové (TOP 09) na perspektivy místního špitálu. Dle jejího sdělení je nemocnice (nikoliv překvapivě) v ekonomicky napjaté situaci, jelikož musí vrátit VZP na vratkách záloh 34 milionů za rok 2012, jelikož tehdejší vedení přijímalo větší zálohy než byla výkonnost a nepočítalo s jejich možných vracením. To mělo vyvést nemocnici z rovnováhy likvidity, že začala splňovat podmínky insolvence, od čehož ji dočasně uchránila třicetimilionová půjčka kraje. Výplaty tak jsou nyní hrazeny z kontokorentního účtu, který může být však do několika měsíců vyčerpán a navíc se musí do měsíce najít řešení personálně nedostatečné kapacity některých odděleních, na druhou stranu je alespoň docela příznivá pro nemocnici letošní úhradová vyhláška. Dále mimo jiné i sdělila, že nepočítá s žádnými radikálními plány na snižování počtu lůžek a zaměstnanců, naopak chce zřídit lůžka následné péče, která nemáme jako jediná nemocnice v kraji a bude se muset také sledovat výkonnost nemocnice. Následně dostala od starostky kytici jako gratulaci k nové funkci.


Chcete-li vložit komentář, musíte být přihlášen.
Případně se můžete zaregistrovat.

Komentáře

26. 04. 2014 16:47 | Petr Pálka
Na první pohled to z velkého odstupu už dlouho vypadá tak, že pan Králík nebo někdo jiný má mít kino atd. a někdo vyšší chod veškeré kultury a cest.ruchu v jednom za město.
24. 04. 2014 22:27 | Petr Pálka
Ředitel DK Králík k svému dnešnímu odvolání z funkce v internetovém vydání Kroměřížského deníku: "Mně nikdo nic nezdůvodnil. Byly mi položeny otázky, ty jsem zodpověděl, a to bylo vše. Vedení města především zpochybnilo práci odborné soukromé firmy, která měla ekonomiku na starosti. I její vedení pokud vím chystá k věci komentář," podotkl Jiří Králík. Je podle něj zvláštní, že byl podle všeho odvolán za údajné pochybení zmíněné firmy, do jejíž práce přitom nemůže zasahovat a která navíc byla doporučena právě městem. „Považuju to za bezprecedentní krok. A pokud tam byl snad nějaký zástupný problém, já o něm tedy nevím," dodal odvolaný ředitel.
24. 04. 2014 16:29 | pavel
Králík na kulturáku je největší průser již od začátku co tam byl dosazen!!!
18. 02. 2014 10:58 | Berlin
Co se povoluje za výstavba v KM opět v "povodnove lokalite" ? Kdo to povoluje ? Proc v teto lokalite predkove nestaveli ? Nejsou tam nahodou v podlozi písky, které migrují a vedle je sterkoviste Hráza aka Bagrák ?
http://www.mesto-kromeriz.cz/d...
15. 02. 2014 15:30 | peťa
a.a. A cože to má být za atrakce na Slovanském náměstí? Zatím se o tom moc neví. Děkuji.
11. 02. 2014 23:16 | Jarda1
Proslýchá se, že Kašík se tam chce přivazovat, protože divadelníci kvůli té rekonstrukci nakonec spláčou nad výdělkem.
11. 02. 2014 08:27 | J.O.
a.a. No právě přízemí starého pivovaru mohlo být využito jinak, "atraktivněji", o tom je přec diskuze. Expozice K.K. bude k ničemu, to dá rozum. A jde tu hlavně o polohu v centru města. Na Slovan je pro turisty již daleko.
10. 02. 2014 23:46 | a.a.
K: Rozubrada a neználek: Ke Kapli :nebude tam žádné muzeum KK, pouze v přízemí, kde byla nedávno hospoda a nějaký klub . Zbývající (horní část se musí také zrekonstruovat a bude využívána tak jako doposud.Dále se chystá další KM atrakce pro turisty a to v KK naSlovanském nám. v bývalém atomovém (ne tankovém jak bylo někde psáno ) krytu.
10. 02. 2014 08:18 | kata
B.C.A. Tak nám poradte co s tím? Já si s dovolením myslím, že ono se to "vyřeší" tak nějak samo. Pravda je, že důchodců přibývá i chudých důchodců s nízkými důchody. V tom případě bych ale doporučil, aby tito nízkopříjmoví z toho mála nepodporovali mladé. Věřte, že ti mladí si nakonec vždy nějak pomůžou.To je jedna ze zásadních špatností našeho občana. Snad nikde jinde v civilizovaném světě se to neděje v takové míře jako u nás. Tento nešvar je zakořeněn a jen kazí mladou generaci.
09. 02. 2014 16:53 | rozumbrada
K B.C.A. - Recept je jednoduchý. Asi nepřesně, ale s J.Nerudou " Žeňte se češi, ať jsou češata." A co přitom zažijete radosti. Je to prospěšnější "zábava" než čumět na ty různé seriály či na facebook.
09. 02. 2014 14:23 | B.C.A.
Resime tady Kralika, Kryla, stavbu "Harmonie".... Ale uz nikdo neresi, ze Kromeriz starne a tady je dukaz a vyhled do budoucna....A udela s tim nekdo neco ? Nebo je to proste nezadrzitelny vyvoj ?
http://zlin.idnes.cz/zlinsky-k...
09. 02. 2014 11:38 | "všeználek"
Rozumbrada: No, jak vidím každý kope za svůj "soudek". Pokud osobnosti, pak ty, které ovšem daleko více přeshují regionální či republikový význam. Osobně bych se přimlouval za zcela jiné schéma využití starého pivovaru než nějaký památník někomu. Téma by se určitě našlo. Bohužel tato diskuze kolem pivovaru začala pozdě !!!, realizace památníku K. Kryla je již v běhu, koncept expozice hotv, a tempo bude asi bleskové, neboť je to v zájmu města. Po několika propadácích si město nemůže dovolit další. Stávající koncept K. Kryla vnímám rovněž jako něco, co brzy vyčpí a zakrátko nebude lákat návštěvníky, z nichž dnes může oslovit už jen nepatrnou menšinu.
Ztotožňuji se s názorem J.O., že podobně exkluzivní místo v centru by si zasloužilo něco originálnějšího. Dobrým příkladem můžou být podzemí-historické sklepy s expozicí pod muzeem. Takové téma se těší velké pozornosti i v jiných historických městech. Zajímavá obsahová náplň se vždycky najde.
07. 02. 2014 17:07 | rozumbrada
Tak zkusme plnit ten seznam. Já nabízím :
Václav Talich; Miloš Macourek; Karel Prager. Zvláště ti druzí dva nabízí velké množství pro zajímavé a atraktivní expozice. A co takhle trochu na závěr hádanka ke jménu Rudolf Asmus?
07. 02. 2014 09:22 | IQ 163 ;)
pro Zdeněk Dvořák : To víte mistře, ne každý si může dovolit ke své osobě to co já. Většinou to bývá obráceně, znám to z praxe. Přeberte si to jak chcete.
07. 02. 2014 09:18 | To čumím pro v.
máte pravdu, už nebudu psát, toto je poslední vzkaz, mějte se v Kroměříži hezky ;)
06. 02. 2014 18:04 | Zdeněk Dvořák
IQ takové všelijaké: nějak nevím, co bych Vám na to odpověděl. Snad jen, že jste se podepsal adekvátně.
06. 02. 2014 09:26 | To čumím
Tady je snad každý architektem, designérem, inženýrem, právníkem, doktorem i psychologem v jedné osobě. Tolik hlupáků na jednom jediném foru jsem ještě neviděl. Ta Kroměříž je chudák město, má-li takové občany. Bla bla bla to je oč vám jde? Kdybyste raději šli házet někde lopatou, nebo zametat to Vámi milované město - budete aspoň v něčem užiteční.
06. 02. 2014 08:46 | J.O.
ad Tomas : tady vůbec nejde o to, zda Orel byl ruinou, ale o příhrávání zakázkek. Ostatně Orel vskutku nebyl až takovou ruinou, jiné objekty byly na tom hůř. Že je nyní v pořádku, rekonstruovaný, proti tomu nic.
ad rozumbrada: proč zjišťujeme ten nesoulad Harmonie s okolím (jak trefně napsal Jindřich Disharmonii) až teď, kdy už to COSI stojí? Kde je městská architektka? Stavební úřad? Proč vždycky s křížkem po funuse?
Jste další, který je názoru, že Kryl - Starý pivovar, že to není "to pravé ořechové". Pořád pláčeme nad turistickým ruchem, návštěvností a nabídkami. Starý pivovar je atraktivní místo v centru, určitě by si zasloužil něco "originálnějšího" (aniž bych si proto Kryla nevážil). Marná sláva, ale homo turistiensis volá po něčem jiném. Poslední novinkou na tento způsob bylo v Kroměříži mimo osvědčené trvalky (zámek a zahrady) historické podzemí pod muzeem na náměstí, které láká turisty. Škoda, že podobně nezabrala historická strojovna vodárny na Sladovnách. Chtělo by to asi nějakou větší propagaci.
05. 02. 2014 22:26 | IQ takové všelijaké
Dvořak: mate jich několik desítek jen na webu KM. Moc nechápu proč se ptáte, pokud máte ten seznam, jak píšete ....
05. 02. 2014 21:34 | Zdeněk Dvořák
rozumbrada: Dobrý nápad, udělejme seznam známých osobností, které by tu mohly mít expozice a jsou spjaty s Kroměříží (vynechme ty, kteří tu jednou jako malí chlapci projížděli:). Sám si takový seznam dělám pro jiné účely a moc obsáhlý není, takže trošku rozšíření z vědomostí davu ocením.
05. 02. 2014 18:07 | rozumbrada
Několik upřesnění!
Černý orel nikdy nebyl ruina. Byl to trvale obytný soukromý dům v přízemí s lékárnou. Ruina byl sousední nárožní ( dnes pošta ), kde byl lékárenský sklad.
Stavba Harmonie je umístěna v souladu s územním plánem platným již řadu let. Pravdou ovšem je, že svým vzhledem ( bojím se napsat architekturou ) do lokality nezapadá. Chtělo to jiné řešení a dohled nad tím má stavební úřad. Tato lokalita však nebývá zaplavena, to se týká až pozemku z druhé strany Zacharky. Za socializmu tu stála betonárka firmy Ingstav, od které pozemek koupil zcela legálně p.Hanák. Problém s vysokou spodní vodou je pouze otázkou technického řešení stavby.
A nakonec poznámka k expozici K.Kryla. Je to dlouholetý splněný soukromý sen paní starostky. Myslím, že turistický zájem bude okrajový a vyprchá v průběhu několika let. Když už máme budovat expozice osobností spjatých s Kroměříží, a za to bych se přimlouval, potom by se jich určitě našlo několik, které mají větší význam v české kultuře i přesahující hranice našeho státu a také nabízejí vyšší atraktivitu.
05. 02. 2014 10:25 | Tomas
Co je špatně na Orlovi? Ten barák byl ruina dlouhé roky a konečně k něčemu je /neřeším osoby v pozadí, pouze stav a využití domu/
04. 02. 2014 08:38 | J.O.
Jindřich: tak ty kufry, to je fakt síla. Dokonce bych se i s chutí tomu zasmál, kdyby ovšem celý ten "podnik" nebyla tragikomedie na kterou v posledku doplácí zase jen občan. Co by asi popravdě tam také mohlo být? Prostě zase nějaká rádoby extravagantní improvizace, vaření z ničeho. Konečně, proč ne? (chudák Kryl, asi by to práskal jak Kristus handléře z chrámu). Asi se panu architektovi CSc v Kroměříži nějak daří. Od pivovárku u Černého orla na náměstí ke starému pivovaru v radnici a pod. Zase přihrávané kšefty - a pak že výběrovka! Jděte k šípku.
03. 02. 2014 21:52 | Jindřich
Zase jeden "průšvih" pro město. Zase taková krpa na jeho tváři. Od zbouraného bauhofu a kasáren na Velehradské ulici po "harmonii" nebo spíš DISHARMONII v Třasoňově ulici. Kroměřížská foopa snad neberou konce. Četl jsem v novém Kroměřížském zpravodaji, že na expozici o Karlu Krylovi "se už pracuje". Pánové, to bude teda síla to dílo "zkušeného scénografa" ing.arch. Konečného, CSc. Prý žádné tradiční muzejní pojetí, ale cituji "kolejiště a cesta, kterou vroubí opuštěné otevřené kufry plné Krylových textů, potemnělá stěna tunelu, popsané stěny, zrcadlové štěrbiny s efektem nekonečného prostoru...atd Tak to bych si za těch deset mega představoval přece jen něco smysluplnějšího... Proč nebyla např. vypsána mezi občany anketa na využití Starého pivovaru? Prostě paní správcová rozhodla a ty občane jen sklapni paty a mlč.
03. 02. 2014 17:39 | Zděnek
S tou stavbou "harmónie" se uz nic delat neda, na to je proste pozde a urednici na stavebnim urade tomu nahravaji zamerne, aby bylo pozde. Stav.zakon je slozity a obycejny obcan nema cas to studovat a ucastnit se rizeni a davat pripominky a to prave hraje do karet urednikum na stav.uradu (a zvlast v Kromerizi). Ucastnil jsem se jednou v KM pripominkoveho rizeni a v zaveru jsem byl oznacen za notorickeho stezovatele a navic pry kladu prekazky pro rozvoj podnikatelskeho prostredi a podnikatele jsou v Kromerizi potreba atd atd....Potom vas prejde veskera energie s kromerizskym stavebnim uradem bojovat. Jedina moznost je zapojit do toho pravniky, ale to stoji penize a cas. Jen dodavam, ze nesmite zapojit pravniky z KM nebo okoli, proc ? Pravnici z KM a blizkeho okoli se vsichni navzajem znaji, jsou kamaradi bud s uredniky ze stav.uradu nebo prave s temi podnikateli alias investory. Pravnici ze Zlina, to uz je jine kafe a maji "know how" jak na stavebni urad v Kromerizi. Navic v Kromerizi netvori a nezodpovida za uzemni plan "Odbor rozvoje mesta", pouze ho vyvesuje na www. Kdo ho tvori, kdo vi presne dopredu co kde bude se tak nejak trochu taji. A kdyz starosta Dvoracek bouchl do stolu, tak se menil uzemni plan jeste ten den....
Udajne to chtel Ing.Krejcir zmenit, ale uz je na odchodu a na jeho misto se chysta vime vsichni kdo, takze se urcite nic menit nebude....
03. 02. 2014 16:12 | Zdeňka
Ta stavba je hrůza, opravdu budí dojem, že tu nepatří. A s tou spodní vodou je to v uvedené lokalitě svatá pravda. Nějaké podobné zařízení se stejným názvem harmónie existuje v Bystřici. Jsou to nejspíš podvodníci, koukněte se na ty šarlatány. Ale když jsou našinci ochotni těm šarlatánům solit, ... co s tím?
03. 02. 2014 14:43 | Toník
Pro Petr+Toník+Franta=IQ151, občané města tady nejsou od toho, aby studovali od rána do večera a den co den městské vývěsky, aby mohli dublovat úředníky Stavebního úřadu a brzdit a napadat výstavbu staveb na místech, kde nemají co dělat. Od toho tady je právě ten úředník, který má být spravedlivý, řídit se územním plánem a dalšími relevantními dokumenty. Obyčejný občan, který nesousedí se stavbou, není o ní vůbec vyrozuměn, takže se o ní dozví až stojí základy, či ještě lépe, až tam vyroste něco tak zrůdného, jak tam vyrostlo. Takže ne my občané, ale Vy Petr+Toník+Franta=IQ151 a úředníci, probuďte se. Podle toho co jste napsal, jste buď potrefený úředník a nebo příbuzný investora, projektanta a nebo úředníka ze Stavebního úřadu.
03. 02. 2014 07:03 | Paroubek
Pro Petr+Toník+Franta=IQ151: Chytroline staci se podivat skoro kazde jaro, jak to v te oblasti (kde je ta stavba) vypada kdyz zaprsi nebo taje snih - je tam spodi voda i napovrchu, ktera tam v historii byla, je a bude - to pani ze stavebniho uradu Kubackova NEVI ? Nechce VEDET ? To projektant Gregor NEVI, nebo NECHCE VEDET ? Je to mafie stavebniho uradu, ktera si dela co chce a NAVZAJEM se vse KRYJE. Je uplne jedno kdo tu stavbu financuje, ale dulezite je KDO ji projektuje a KDO ji povoluje - a verte, ze presne tito lide v tom pokracuji a delaji to tak, aby vse bylo podle ZAKONA a NIKDO na ne nemuze. A mestska architektka ? To je jen loutka a divadlo pro obcany...Hlavni problem je totalne zastaraly Stav.urad v KM, ktery vede Prudil a tomu je to uplne vse jedno, pac ceka jen a jen na duchod a chce mit klid.
02. 02. 2014 23:11 | Petr+Toník+Franta=IQ151
Chytrolíni prosím Vás mrkněte se na http://www.mesto-kromeriz.cz/d... máte tam celé povolení i jeho průběh. Vaše příspěvky jsou typická žvanírna žvanilů neschopných se informovat a informace vyhodnotit. Pokud jste měli právní zájem na celé věci, měli jste se o to místo zajímat v roce 2004, kdy zde byla povolena stavba anebo v léte, podzimu a zimě 2012, kdy zde probíhalo řízení o změně umístění stavby. To na co zde propagujete je zjevně snaha, aby v tomto městě úřady nejednaly podle zákona v tomto případě stavebního. Kecy o korupci jsou obvyklý folklór tohoto fanzinu lidovců. Pod heslem: "Když se mi něco nelíbí, nic o tom nevím a slyšel, jsem že od někoho, kdo slyšel, že jedna osoba slyšela,že si nějaký člověk myslel, že asi možná snad a třeba, tak je za tím korupce a nepotismus." Ty diskuze jsou tu čím dál slabší. Nulová míra informací a vysoká míra dojmologie.
02. 02. 2014 19:54 | Petr
A jsme zase tam, kde jsme byli již několikrát - stará se stavební a rozvojový odbor města také o jeho architekturu? Jak funguje městský urbanista, dosazený tuším v uplynulém roce? Jak paní městská architektka se projevuje, resp. projevila v tomto případě? Je fakt, že zmíněná stavba relaxačního centra Harmonie na Třasoňové ulici se s okolím zrovna nemiluje. Je to sice na okraji města, ale i ten je přece jeho součástí. Jak vidíme z předchozí informace (Hanák a spol) korupce kvete (a pokvete) jen co je pravda.
02. 02. 2014 18:46 | Toník
Pro Frantu: slyšel jsem,že stavbu má "na svědomí" blízká příbuzná místního podnikatele Hanáka, to víte, peníze zmůžou všechno i neobvyklé a hnusné stavby tam, kde nemají být.
02. 02. 2014 12:47 | Franta
Jen žasnu, kdo povolil stavbu nového, tzv. relaxačního centra Harmonie mezi Zacharkou a Třasoňovou ulic. Je to absolutně nevhodná stavba narušující charakter příměstské zástavby rodinných domků. Slyšel jsem, že má s tím něco společného primář kroměřížské nemocnice a jeho známí. Co na to městský architekt? Funguje tu vůbec? To bylo řečí, že město někoho takového potřebuje, ale v daném případě skutek utek.
Veřejně se občan nemá šanci o takových stavbách možnost dovědět. Na tomto příkladu je vidět, že se (asi na levném pozemku bývalých zahrádek) vhečmalo něco, co vůbec tu nemělo být.
02. 02. 2014 00:43 | Jarda1
Argus Tangens: Já ji neobhajuji, jen si říkám, zdali "Toník" nevidí politiku až moc za vším. Zvlášť, když směšuje úroveň kraje a města, kde je politická realita trochu odlišná.
01. 02. 2014 23:31 | Argus Tangens
K Jarda 1 k p. primářce M. "sedí" na 3 židlích. Opravdu obdivuhodné.
01. 02. 2014 20:20 | Jarda1
A ne bude to spíše tak, že už opravdu nevědí co s tou nemocnicí dělat a dali to té, která je v tisku velmi intenzivně kritizovala?
01. 02. 2014 19:46 | Toník
To je růst. Na podzim 2010 lékařka ARO, po vstupu do koalice s ČSSD primářka ARO a nyní - leden 2014 již ředitelkou nemocnice a to k tomu nemá žádné ekonomcké či manažerské vzdělání a nerozumí řízení nemocnice. Politika je holt v přidělování funkcí kouzelná, stačí se přmknout ke správným lidem a už se postupuje po žebříčku.Bohužel ji jde jen o funkce a peníze, charakter nemá a klidně změní názor podle toho, jak je to pro ni výhodné. Jeden den po volbách v roce 2010 prohlašovala, že zůstane za všech okolností v opozici a druhý den již tokala s Malým a chystala se do funkce primářky ARO.

Přihlášení do diskuze

nebo se můžete
Zaregistrovat »

Poslední komentáře

29. 01. 2016 - 17:30 | Petr Pálka
O vánocích v Kroměříži v době I. republiky
Stávající senátor za Kroměříž M. Malý v rozhovoru poněkud militaristickém zmiňuje Kroměříž: „…Zažil jsem jeden ...
01. 12. 2015 - 16:18 | Petr Pálka
O vánocích v Kroměříži v době I. republiky
Stalo se viz http://www.ado.cz/ Arcibiskupství převezme první domy z areálu kroměřížského zámku ...
30. 11. 2015 - 18:30 | Petr Pálka
O vánocích v Kroměříži v době I. republiky
kk, jsem si toho vědom, ale nechtěl jsem směšovat nebo zaměňovat původní Vánoce starých křesťanů ...
Jen malá poznámka: podle Pravidel českého pravopisu z roku 1993 se Vánoce píšou s velkým ...
17. 11. 2015 - 17:21 | Petr Pálka
Report ze zastupitelstva 5. 11. 2015
A dodatek. Z kroniky města Kroměříže za rok 2012, kapitolka politické strany atd:: "KDU-ČSL ...
17. 11. 2015 - 17:10 | Petr Pálka
Report ze zastupitelstva 5. 11. 2015
Ze stránek facebookových Hnutí Zvuk 2012 https://www.youtube.com/watch?... ...
08. 10. 2015 - 17:47 | Petr Gremlica
V Kroměříži se diskutovalo o uprchlické krizi
Ano jste tu správně - co se vám nezdá, že na uprchlíky nenadáváme? Účastníci diskutovali - ...
Je fajn vidět, že o uprchlících se dá bavit i kultivovaně. Jak uvedl někdo v ...
Neskutečný článek, jsem vůbec na Kroměřížanovi? Ale tak hlavně že si účastníci rozumněli, lidé s ...
Na jednání společnosti Magic Bus a občanského sdružení Hortus Moraviae lze vidět podobnosti: V případě ...
22. 09. 2015 - 17:07 | Petr Pálka
Report z VI. zastupitelstva z 16.4.
V roce 2005 vydalo město Kroměříž nákladem 2000 kusů životopis Ludvíka Svobody z pera jeho ...
TPLK: Tak s tím Solarisem jsem se seknul, zaměnil jsem trolejbus s autobusy. Zase tak ...