Radnice čelí trestnímu oznámení kvůli kinu Nadsklepí

Kroměřížská radnice čelí dalšímu trestnímu oznámení. Tentokrát se týká Kina Nadsklepí.
„Ano, trestní oznámení jsem podal a týká se Nadsklepí. Víc ale říct nemůžu, dohodli jsme se tak s vyšetřovatelem,“ řekl Kroměřížanovi muž, který si nepřál zveřejnit své jméno. Informační embargo má údajně zabránit maření vyšetřování.
„Na výslechu jsem byl,“ potvrdil Kroměřížanovi zastupitel Pavel Motyčka. „Mám ale zásadní problém s tím, že je trestní oznámení podáno v době, kdy ještě práce na rekonstrukci stále nejsou dokončeny,“ dodal.
Podle informací Kroměřížna přijala policie trestní oznámení na neznámého pachatele dne 31. ledna. Týká se údajně podezření ze spáchání trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku a policie zatím prověřuje, jestli se trestný čin vůbec stal.
Podrobnosti, čeho konkrétně se trestní oznámení týká, zatím známy nejsou. Není ale žádným tajemstvím, že některým lidem včetně opozičních zastupitelů v Kroměříži vadila údajná nehospodárnost rekonstrukce, jejíž rozpočet byl už dvakrát navýšen.
Poprvé, když se ukázalo, že projektová příprava neodhalila špatný stav oken, podlah a elektroinstalací a jejich následná nečekaná rekonstrukce navýšila původní rozpočet 36 milionů o dva miliony (radnice na opravu získala 20 milionů dotaci).
"Jde o přání investora, nicméně máme pocit, že je to přání oprávněné," řekla v srpnu ČTK Blanka Šimůnková, předsedkyně výboru pro regeneraci městské památkové zóny a pro rozvoj města.
Podruhé pak rozpočet investice do Kina Nadsklepí vzrostla, když město oznámilo, že mimo loňský rozpočet rekonstrukce pořídí digitální 2D a 3D promítačky dohromady za 2,7 milionu (1,4 milionu má tvořit dotace).
V krátké době tak radnice čelí dvěma trestním oznámením. To druhé podal minulý týden restaurátor František Sysel pro podezření z korupce při vypsání demoličního výměru na sýpku na Velehradské ulici.

Chcete-li vložit komentář, musíte být přihlášen.
Případně se můžete zaregistrovat.

Komentáře

31. 03. 2012 20:46 | Karolína

Tleskám, přesně tak to je. S komentářem, že promítačka už mohla být dávno. Žádost o dotaci tenkrát zastuptelstvo neschválilo, ačkoliv dotace pro rekonstrukci už byla zřejmá. Lze ověřit v zápisech. ZMK přijalo jako argument tvrzení, že kino není navštěvované. Tolik ověřitelná fakta.
30. 03. 2012 23:34 | L.

Jen 3 drobné poznámky:
1) radnice zatím žádných 20 milionů dotace nezískala. Tyto finanční prostředky bývají vždy postupně uvolňovány na základě předložených a příslušným řídícím orgánem odslouhlasených uznatelných výdajů.
2) částky za jakékoliv víceprace se dotačních prostředků zcela jistě netýkají. Stejně, jako se dotační prostředky v tomto případě netýkají financování pracovních míst na kině. Tyto místa musí zaplatit provozovatel ze svých nákladů.
3) dotace 1,4 miionu na promítačky jsou zcela jiná dotace než evropská
01. 03. 2012 22:20 | Pepa

No, však víme, za komunistů to nebyla žádná selanka. Jirko jako pamětník se zatím umíte jen navážet do ostatních, zřejmě jste ten poslední spravedlivý, tak co kdyby jste nám vyjevil něco ze svých hrdinských kousků za normalizace.
01. 03. 2012 21:37 | Petr Komínek

Jirko: pomalu, zase se dostáváte na hranu, není účelem někoho zde napadat a nejméně mrtvé a už vůbec ne mého otce. Také zřejmě, když jste tak znalý věci, jistě víte, že když byl zákaz prodávat cihly soukromníkům, mohl kupovat pouze komunál a podniky, takm ůj otec prodával cihly "pod rukou" pod hrozbou porpuštění soukromníkům, aby si mohli vůbec stavět. Jinak v cihelně existovala řádná evidence výroby a to každý den, můžete se zeptat paní Švagerové, ta tam dělal účetní. Prodávat jim totiž hlavně půlky a cihly, které měly vadu, aby na ně, ale i na něj nikdo nemohl skočit. Taková byla doba. A zapomněl jste poznamenat, že jako jediný posílal cihly na výstavbu vily pana Zikmunda do Zlína, což mému bratrovi při setkání osobně potvrdil a za to byla jiná pálka. Tak pozor a prrr.
01. 03. 2012 10:58 | Jirka

Omlouvám se Katz, bylo to určeno Korzár. Ještě jednou omluva.
01. 03. 2012 10:56 | Jirka

Pro Katz- čekál jsem takovou pitomou odpověď, neznáte pozadí,celé záležitosti a blábolíte o M-L.¨¨
01. 03. 2012 10:02 | Korzár

Jirko, vy fakt perlíte. "Realizovat se to muselo." Díky za výklad dějin jako poznané nutnosti marxismu leninismu..
01. 03. 2012 09:43 | topkám

Je to jen spekulace, ale není vůbec vyloučeno, že to bylo z hlavy někoho úplně jiníého a myšlenka že se vylíhla v některých stavebních firmách.
01. 03. 2012 08:24 | Jirka

Pro Korzár, máte pravdu , že to nebylo z hlavy p. starostky, bylo to rozhodnutí Rady Města schválené Zastupitelstvem Města KM. A realirovat se to muselo. Co to stálo a jak to tam vypadá je druhá věc.
01. 03. 2012 08:10 | Korzár

Popelka: Jde o to rozlišovat. Je rozdíl opravit kino tak, aby to nevyvolávalo pochybnosti o účelnosti a množství vynaložených prostředků a tím, jak to proběhlo tady. A nakonec to završit tím, že se správcem kina udělá manžel paní radní. Nejsem zastáncem trestních oznámení, na druhou stranu chápu, proč už mají lidi podobných manýr dost. Paní starostku mám rád, ale akce Nadsklepí nebyla z její havy. O tom jsem přesvědčen.
01. 03. 2012 06:53 | jirka

K Popelka. omlouvám se za chyby v textu.
01. 03. 2012 06:43 | Jirka

K Popelka, paní Starotka Hebnarová, dělá co může, v rámci svých funčních i stranických možností.
01. 03. 2012 01:58 | Popelka

Vážená paní starostko,
svoji práce děláte skvěle a držíme Vám pěsti. Přeji dobrý tým a lidi, o které se můžete opřít. Všichni si užívají nového kina Nadsklepí, ale stále budou kritizovat. Opraví se, je to asi špatně ? Neopraví se, je to taky špatně. Za mlčící slušnou většinu vám za práci na radnici děkujeme.
29. 02. 2012 21:04 | jirka

Pro Korzár- ne "ozdobou", ale pamětníkem. "bohužel"
29. 02. 2012 20:39 | Korzár

Jirko, tohle bylo opravdu duchaplné.. Jste fakt ozdobou fóra.
29. 02. 2012 19:57 | Jirka

pro ing. Komínek pamětníci si pamatuji jak Váš otec co by šéf cihelny v Lutopecnách jak píšete že jste známí od 70. let(min. 60) prodával cihly "pod rukou" řadě lidí, kteří si postavili své příbytky a garáže v KM. nemůžete za něho, byl to jeho "blaf"a peníze do kapsy, tak to za "Komančů" fungovalo. Jen pro informaci pro veřejnost a účastníky diskuze.
29. 02. 2012 19:04 | Petr Komínek

Pro Q: přijímám.
Pro upřesnění, toho Zdeňka znám, osobně jsem se s ním setkal a samozřejmě jsem s ním mluvil, jméno Komínek není zcela časté a v Kroměříži se rozšířilo až od poloviny 70. let, jinak jsme tu byli jediní. Chtěl jsem po něm vědět odkud je a jestli nejsme příbuzní, však to znáš, svět je malý, ale nejsme, aspoň ne posledních 200 let. On je z Ostravska a my pocházíme původně od Prostějova.
Na druhé straně jsem rád, že to proběhlo, aspoň jste poznali, že není dobré prchlivě někoho zařadit do škatulky a potom se zbytečně omlouvat. Já osobně si všechny informace, než je pustím do světa, třikrát ověřím, mám potom jistotu, že mě nikdo nenachytá, zatím to funguje.
Jo a ten Zdeněk může být major v záloze, protože zhruba v roce 1983 byl na cvičení jako záložák a byl npor., takže mohl být klidně povyšován, to se dělalo, podle funkce, kterou v civilu zastával, nejvíce stoupaly funkce komunistům na vysokých postech.
A ke kinu Nadsklepí, počkejme, co řekne PČR, potom můžeme diskutovat dále.
29. 02. 2012 17:23 | Q

Petr Komínek: Pane Komínku, dlužím vám omluvu. Sice jsem vás neoznačil za agenta VKR, zato jsem na tuto informaci posměšně reagoval, vědom si toho, že ve veřejně dostupných seznamech VKR v Kroměříž jméno Komínek opravdu figuruje. Znovu jsem si tedy ověřoval, je-li má informace správná a zjistil jsem, že není. V seznamech VKR v Kroměříži se sice nachází jméno Komínek, ale Komínek Zdeněk, krycí jméno Božena, registrační číslo 046390. K ověření např. v Protokolu registrace agenturně-operativních svazků zde:
http://www.abscr.cz/data/pdf/k... na str. 63
nebo v Protokolu registrace operativních svazků zde:
http://www.abscr.cz/data/pdf/k... na str. 65
Tímto se vám omlouvám, zaměnil jsem vás za jiného Komínka.
S pozdravem
tentokrát původní Q
29. 02. 2012 15:55 | D

Kdo je podepsán pod tímto článkem ??? Doufám, že na autora napíše radnice trestní oznámení. Jde ze strany redakce o šíření poplašných zpráv ve všech článcích !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sesbírané klepy z hospod ještě nic neznamenají !!!
29. 02. 2012 08:48 | Jirka

Pro Pepa nebudu Tě přesvědčovat o trestním oznámení, oficiální verze je tak jak píšeš, skutečná je jíná. Pokud jsem se mýlil v případě ing. Komínka tak se hluboce omlouvám.
29. 02. 2012 08:35 | Pepa

Přece jenom ještě trošku mimo téma, i když vlastně ani ne, Jirka píše, že P.K. podal trestní oznámení na starostku, ale mám dojem, že bylo uvedeno, že trestní oznímení bylo podáno na neznámého pachatele a tím sice může být každý, ale určitě ne automaticky starostka.
Ale vidím, že nikoho to stejně netrápí a jestli si kino zaslouží kontrolu nebo ne nikdo neříká, tak to asi ukončím. Osobně ale také nesjem přesvědčen o tom, že by tam bylo vše super a za 40 mega.
29. 02. 2012 08:30 | Pepa

Jirko: když někdo někoho osočí, že byl členem zločinecké organizace a tím, jak jistě víš, VKR coby odnož STB byla, zaslouží si to ještě více adrenalinu, to totiž není jen tak.
A už s tím nechci dále ztrácet čas.
29. 02. 2012 08:23 | jirka

Děkuji za odpověď Pepo.
29. 02. 2012 08:04 | Pepa

K Jirka: moje pravé jméno je Pepa, pravý Jirko.
29. 02. 2012 08:00 | A.

pro P.K. jak je to vůbec možné??. ptá se "major" R. Skamene ve filmu Tankový prapor. A jak skončil?
29. 02. 2012 07:38 | Petr K.

Jsem důmyslný rytíř DON Quijote de la Mancha, bojucící s Větrnými Mlýny na půdě Města.
29. 02. 2012 07:22 | Jirka

K Pepa, trochu méně adrenalinu, a vaše pravé jméno je ? Pepa??
28. 02. 2012 21:37 | Admin

Myslím, že takto vedená diskuze nemá smysl. Prosím, nezneužívejme toho, že je nabídnuta volnost jaká mnohde jinde už neexistuje! Anonymní očerňování aniž se dá cokoli dokázat je unfair, nečestné a nesportovní. Mažu příspěvky označené jako podvrh a apeluji na zúčastněné aby zanechali osobních útoků, argumentovaly k tématu a věcně, zchladily své hlavy a nedělali nám tu z toho divoký západ.
Děkuji
28. 02. 2012 18:22 | Pepa

K Jirkovi a Q: už to nemůžu číst, samé urážky, koho tady urážíte, člověka, který má snad jediný odvahu říkat pravdu o tom bordelu na radnici. Znám ho osobně, žádný VKR to není a vy dva se styďte, místo aby jste mluvili k problému a byli rádi, že konečně někdo udělal ten první krok, tak mu nadáváte. A mimo jiné napsal správně, že se schováváte za anonymní jména, bojíte se a jste pouze zbabělci a slaboši. Jestli máte odvahu, tak se ukažte a nechovejte se jak krysy.
28. 02. 2012 18:10 | PETR KOMÍNEK

Zajímalo by mne, který darebák si dovolil použít moje jméno a poslat text o dva články níže, redakce, jak je to možné, já jsem to nenapsal.
Pokud tady na tomto fóru míníte pouze urážet lidi, tak nemá smysl, aby nějaké běželo. Nevyjadřujete se k věci a k problému. Pokud Vám leží v žaludku vojáci, je to váš problém a ke Q, je vidět, že nemáte všech 5 pohromadě, protože ve VKR žádní veteráni z Afghanistánu, Iráku, Kosova apod. být nemohli, protože v době, kdy byly tyto mise, tak již dávno VKR neexistovalo. Ukázal jsi pouze svoje neznalosti a ubohost. Je lehké někoho očernit, nemáte odvahu napsat vlastní jména a tak pod různými zástupnými písmeny a jmény plodíte ubohosti. Anonymně očerňují jiné lidi pouze zbabělci. Když jste tak spravedliví, tak se ukažte.
22. 02. 2012 11:22 | Q

To asi nebude mít radost, že jste to tady všem sdělil. Oni tajní jsou tajní jenom v tom případě, že se o nich neví, že jsou tajní. Když se to o nich ví, tak už tajní nejsou. Hodně jim to pak komplikuje jejich činnost. A o jeho diktátorsk.. pardon dirigentských sklonech se mluví všude. Major by asi chtěl vyšší hodnost, pokud ji už nemá.
22. 02. 2012 10:32 | Jirka

Máte pravdu, zeptejte se ho přímo, do všeho se "míchá", píše články , ukazuje prstem na Zastupitelstvu snaží se "dirigovat svoje okolí. Nyní pracuje v ČSOB v KM. A má náběh na Babiše, aby se dostal na radnici.

22. 02. 2012 09:52 | Q

Major vojenské kontrarozvědky? Z těchto vazeb se obvykle není možné vyvázat jinak, než smrtí, takže pokud je to pravda, tak pan Komínek tady vše dozoruje, podává hlášení o patro výš a snaží se všemožně narušit jakoukoliv aktivitu, která by mohla ohrozit zájmy vládnoucích. Tím by se také vysvětlovala jeho politická aktivita, kdy se v předchozích volbách snažil kandidovat vždy za nové politické subjekty - Šanci 2006 a VV 2010. Je potřeba mít dohled nad těmi novými, aby nám to tady nějak moc nenarušovali.
22. 02. 2012 08:30 | Jirka

Ing. Petr Komínek je bývalý voják z velitelství kroměřížské divize v hodnosti majora vojenské kontrarozvědky (VKR).
22. 02. 2012 08:16 | Jirka

Trestní oznámení na starostku podal ing. Petr Komínek.
22. 02. 2012 01:20 | Heinz

to Maxipes: viděl jste kino po rekonstrukci? víte co je možné pořídit za 40 milionů? a pokud z veřejných peněz, pár dočasných zastupitelů investuje každý rok 650 tis. do provozu a pak investuje ....bezkoncepčně.../nedořešené vytápění, bez restauračního zařízení, bez vize kina, jako multikulturního objektu..apod./......a proč? Maxipse....protože prachy a kvalitní "tlačenka" jsou takřka věčné......haf
21. 02. 2012 17:50 | Sandokan

To by právě měla zjistit policie. Nějaká podezřenítam jsou. Těch skoro 40 milionů, co to stálo, moc vidět není, místo přednáškového sálu postavili bar, kde prý židlička stála snad 15 tisíc. A tak dál.
21. 02. 2012 17:00 | Maxipes

Opět chybí odpovědi na otázky PROČ ? V čem jde o nehospodárnost ?Že se něco konstatuje, to ještě neznamená, že je to pravda.
20. 02. 2012 18:04 | quarz

Když chce ten kdo podal trestní oznámení zůstat v anonymitě je to jen jeho věc. Ovšem měl by otevřeně říct na co konkrétně si stěžuje a to mi zde chybí. Stěžovat si na špatné zacházení se svěřeným majetkem by se mohlo i kdyby se s kinem nedělalo nic, protože by se dalo říct a proč nic neudělali, když mohli mít dotace od EU a to kino to vážně potřebovalo a bez digitálu se dnes promítat nedá.
20. 02. 2012 14:29 | na rovinu

To se to podávají trestní oznámení, když ten, kdo je podává, nemusí ze svého zaplatit ani korunu na náklady, pokud se ukáže, že podání bylo nedůvodné.
20. 02. 2012 12:37 | Linda

Jen tak dál, třeba se to u nás trochu pročistí!!

Přihlášení do diskuze

nebo se můžete
Zaregistrovat »

Poslední komentáře

29. 01. 2016 - 17:30 | Petr Pálka
O vánocích v Kroměříži v době I. republiky
Stávající senátor za Kroměříž M. Malý v rozhovoru poněkud militaristickém zmiňuje Kroměříž: „…Zažil jsem jeden ...
01. 12. 2015 - 16:18 | Petr Pálka
O vánocích v Kroměříži v době I. republiky
Stalo se viz http://www.ado.cz/ Arcibiskupství převezme první domy z areálu kroměřížského zámku ...
30. 11. 2015 - 18:30 | Petr Pálka
O vánocích v Kroměříži v době I. republiky
kk, jsem si toho vědom, ale nechtěl jsem směšovat nebo zaměňovat původní Vánoce starých křesťanů ...
Jen malá poznámka: podle Pravidel českého pravopisu z roku 1993 se Vánoce píšou s velkým ...
17. 11. 2015 - 17:21 | Petr Pálka
Report ze zastupitelstva 5. 11. 2015
A dodatek. Z kroniky města Kroměříže za rok 2012, kapitolka politické strany atd:: "KDU-ČSL ...
17. 11. 2015 - 17:10 | Petr Pálka
Report ze zastupitelstva 5. 11. 2015
Ze stránek facebookových Hnutí Zvuk 2012 https://www.youtube.com/watch?... ...
08. 10. 2015 - 17:47 | Petr Gremlica
V Kroměříži se diskutovalo o uprchlické krizi
Ano jste tu správně - co se vám nezdá, že na uprchlíky nenadáváme? Účastníci diskutovali - ...
Je fajn vidět, že o uprchlících se dá bavit i kultivovaně. Jak uvedl někdo v ...
Neskutečný článek, jsem vůbec na Kroměřížanovi? Ale tak hlavně že si účastníci rozumněli, lidé s ...
Na jednání společnosti Magic Bus a občanského sdružení Hortus Moraviae lze vidět podobnosti: V případě ...
22. 09. 2015 - 17:07 | Petr Pálka
Report z VI. zastupitelstva z 16.4.
V roce 2005 vydalo město Kroměříž nákladem 2000 kusů životopis Ludvíka Svobody z pera jeho ...
TPLK: Tak s tím Solarisem jsem se seknul, zaměnil jsem trolejbus s autobusy. Zase tak ...