Šanci na krajské zastupitelstvo mají Hebnarová a Mergenthalová

Zlínský kraj je v letošních krajských volbách hejtmanstvím, kde se o jedno zastupitelské křeslo uchází v průměru nejvíce kandidátů ze všech krajů v zemi. Nemalým dílem k tomu přispěli i kandidáti z Kroměříže, jichž kandiduje celkem 73 (8,62 %). Tedy podíl, jenž takřka dvojnásobně převyšuje podíl počtu obyvatel města v rámci kraje.
Krajské volby 2012 se konají v pátek a sobotu 12. a 13. října 2012. Z dvaadvaceti ve Zlínském kraji kandidujících stran nemá žádného Kroměřížana na své kandidátce pouze sedm: Suverenita, M.O.R., DSSS, Zdravý kraj, Koruna Česká, Republikáni a Svobodní.
Jednoznačně nejvíce kandidátů z Kroměříže čítá kandidátní listina Nezávislých, na jejichž kandidátce se jich nachází celkem třináct, včetně lídra Josefa Čecha. Kroměřížského lídra má i kandidátka Moravanů, kterou vede Radomír Šuhej. Obdobně jako u Nezávislých se i zde v první desítce objevují čtyři Kroměřížané, včetně bývalého politického pracovníka OV KSČ Jiřího Nezdařila st., celkem se jich u Moravanů lze dopočítat osmi.
Stejný počet je jich zastoupen i na kandidátce zatím nepříliš známého politického hnutí ZVUK 2012, nejvýše postaveným kandidátem s trvalým bydlištěm v Kroměříži je zde na třetím místě Jiří Kašík, toto příjmení se pak na kandidátce objevuje ještě jednou. Komunisté stejně jako Paroubkovi národní socialisté vyslali z Kroměříže vstříc zastupitelským křeslům po sedmi kandidátech, u KSČM je nejvýše na devátém místě Michal Kostka a na jejich kandidátce jsou zastoupeni i všichni jejich městští zastupitelé, u národních socialistů reprezentuje Kroměříž na sedmém místě Jiří Sekanina.
Z dalších stran vybírám již jen ty subjekty, které mají dle průzkumu společnosti PPM Factum (Factum Invenio) z konce minulého měsíce šanci překročit v kraji pětiprocentní uzavírací klauzuli či se jí alespoň trochu blížily.
Zeleným dodala Kroměříž na kandidátku celkem šest kandidátů, nejvýše postaveným je na pátém místě Jan Talafant, ve třetí desítce se nachází i zastupitel Richard Kreml. Zemanovci mají stejně jako TOP 09 a Starostové na kandidátce po pěti kandidátech z Kroměříže, u Zemanovců zaujímá Josef Novák třetí místo, u TOPky radní Lenka Mergenthalová dokonce ještě o jednu příčku lepší pozici. Krom ní je na stejné kandidátce na konci první desítky i další kroměřížská radní Jarmila Číhalová.
Občanští demokraté nominovali z Kroměříže do krajských voleb celkem čtyři kandidáty, když nejvýše postavená z nich starostka Daniela Hebnarová zaujímá třetí pozici. Krom ní jsou na kandidátce mj. i zastupitelky Blanka Šimůnková a Věra Knapková. Kandidátní listina nejsilnější strany posledních voleb ČSSD obsahuje tři jména kandidátů z našeho města, nejvýše postaveným je na sedmnáctém místě Miloš Malý. Lidovce budou ve volbách reprezentovat dva Kroměřížané, tím výše postaveným je na dvanáctém místě zastupitel Pavel Motyčka.
Při pohledu na výčet zbylých stran si neodpustím malou poznámku na konto jedné z nich, konkrétně k Hnutí odborníků pro Zlínský kraj. Název zajímavý, odbornost teď letí více než kdy jindy, ale jedná se jen o skrytou kandidaturu zatím neustavené vládní strany LIDEM, tedy bývalých véčkařů. Ne nadarmo je jejím lídrem zlínský poslanec Martin Vacek, jenž zde však vystupuje místo poslance pouze jako odborný terapeut.
Za tři dosavadní volební období bylo v krajském zastupitelstvu celkem devět zastupitelů z Kroměříže (Michal Hanačík, Vladimír Křemeček, Josef Adamík, Zdeněk Coufal, Jiří Němec, Petr Sedláček, Olga Sehnalová, Miloš Malý a Michal Guth). Kdo má letos největší šanci tuto sestavu rozšířit?
Dle již zmíněného volebního modelu společnosti PPM Factum, dle kterého by pětiprocentní hranici v kraji překonala pětice stran ve složení ČSSD, ODS, KDU-ČSL, TOP 09+STAN a KSČM, by do toho seznamu Kroměřížanů mohly přibýt dvě nová jména, když na volitelných místech se nacházely dvě členky vedení města: starostka Daniela Hebnarová a radní Lenka Mergenthalová. Ostatní kandidáti by se museli spoléhat na preferenční hlasy.

PS: dle průzkumu pro Otázky Václava Moravce zveřejného 17. září by se na volitelných místech nacházeli krom Daniely Hebnarové (ODS) a Lenky Mergenthalové (TOP 09+STAN) i Michal Kostka (KSČM) a Josef Novák (SPOZ).

Chcete-li vložit komentář, musíte být přihlášen.
Případně se můžete zaregistrovat.

Komentáře

16. 10. 2012 23:49 | Hanák

Členství v KSČ kdykoli po 25.2.1948 znamenalo aktivní souhlas s vražděním, loupením, krádežemi, útiskem a útlakem. Členství v KSČ nejpozději po prověrkách v letech 1969-71 znamenalo aktivní souhlas s okupací vlasti cizí mocí, aktivní formu kolaborantství. Jste v jedné partaji s těmi, kteří se aktivně podíleli na okupaci a devastaci této země a jejích obyvatel. A je zjevné, že to pochopit nedokážete.
16. 10. 2012 23:28 | Katz

To Michal Kostka: nezlobte se, ale myslím, že jste nepochopil: zrůdnost totalitního režimu, lhostejno zda nacistického či komunistického, nespočívala jen a pouze v jednání jeho čelných představitelů, ale primárně v aktivní činnosti stovek funkcionářů, kteří na malém městě či vesnici často napáchali mnohem větší škody než ty vaše velké ryby. Jejich vina je úplně stejná, ne-li horší. Pro mne ti vaši "doktoři" jsou stejné kreatury jako ti, kterých jste se tak alibisticky dokázali zbavit.
16. 10. 2012 22:47 | Michal Kostka

Pane Katz,
pokud vím, Adolfu Eichmannovi byla pokud vím vina jasně prokázána.
Lidé, kterým byla vina jednoznačně prokázána, jako Bilak, Štěpán a další podobné existence, byli z KSČM vyloučeni. Stejně jako bude kdokoliv další, komu se vina prokáže.
14. 10. 2012 22:08 | Hanák

Soudruh Michal Kostka: Karl Jaspers: Otázka viny. Další titul, který Vám zjevně není znám a jehož znalost Vaši soudruzi potírali a sami ji neznají a znát nechtějí. Pokud byste pochopil, o čem tento člověk psal, nikdy byste nemohl být členem KSČM. Prokazatelně se podíleli na negativních stránkách minulého režimu VŠICHNI, kteří byli členy KSČ. Znáte jméno Augustin Navrátil ? Byl z Lutopecen. Soudruh Kenša Vám jistě poví pravdu, jak jej projednávali na OV KSČ. Ale pardon, Vy se jistě opět budete bát důsledně ptát.
14. 10. 2012 21:34 | Katz

To Michal Kostka: pane Kostko, Kroměříž mi, bohužel, již delší čas připomíná Doylův Ztracený svět, ve kterém se prohání dinosauři, kteří měli dávno vyhynout. A Vaše volání po tom, aby někdo prokázal, že uvedení soudruzi někoho poškodili, mi silně připomíná argumentaci A. Eichmanna při procesu v Jeruzalémě. Vřele vám doporučuji k přečtení následnou reakci Hannah Arendtové v podobě její analýzy tzv. banálního zla, možná zjistíte, že „obhajoba“ nacistů a komunistů je víc než podobná.
14. 10. 2012 21:13 | Sandokan

Pane Kostko, Vy musíte být buď neuvěřitelně naivní nebo nevědomý. Žádný člen nikoho nepoškodil? S tím nemá cenu polemizovat, zůstaňme raději v humorné rovině. Nuže, s. Křemeček ukradl bicí soupravu rockové skupině Action. Zeptejte se ho na to, prosím. Je to stejně jedno, dávno je to promlčené.
14. 10. 2012 20:48 | Michal Kostka

Pane Katz, děkuji za podporu stejně jako děkuji za podporu všem, co dali svůj hlas mě nebo KSČM. Kdo měl jaké šance se dostat do krajského zastupitelstva, se ukázalo.
Nemohu ale s Vámi v některých věcech souhlasit. Lidé, kteří se prokazatelně podíleli na negativních stránkách minulého režimu, byli z KSČM vyloučeni nebo i odešli sami a jsou dnes v ODS, ČSSD a dalších stranách... Tyto strany jsou pak tím pádem takovými lidmi mnohem prolezlejší než KSČM. Já nevím nic o tom, že by v Kroměříži některý člen KSČM někoho poškodil. Pokud se prokáže (zdůrazňuji skutečně prokáže), že ano, naše stanovy jsou v takovém případě zcela jasné a hrubé porušování dobrých zvyklostí netolerují.
14. 10. 2012 17:21 | Alex

Tak tomu se říká komentář. Publikováno v Deníku.
Průmyslová zóna Holešov, jejíž výstavba byla podle mnohých obyvatel kraje zbytečná a jejímž „duchovním otcem" je právě Libor Lukáš, se podle něj na neúspěchu ODS ve Zlínském kraji nepodepsala.
Ví vůbec ten člověk co říká? Potom se já nedivím, že ODS se diví výsledkům. Probendí spousty peněz, skutek utek a oni se diví.
13. 10. 2012 21:50 | Hanák

ODS na okrese Kroměříž je nejslabší článek této strany v kraji. ODS ve městě Kroměříži skončila až 4., a to horším výsledkem než ODS v Hulíně či Holešově.
KSČM na okrese Kroměříž je nejsilnější článek této strany v kraji.
ČSSD ve městě Kroměříži byla poražena a vítězem je ve městě KSČM. KSČM vyhrála také v Hulíně, Chropyni, Morkovicích-Slížanech a Zdounkách.
Na preferenční hlasy ve městě Kroměříži získal lidovec Pavel Motyčka 503 hlasů, starostka Daniela Hebnarová 345, Lenka Mergenthalová 275, Jarmila Číhalová 218, Jiří Kašík 214, Kateřina Nakládalová 191, Michal Kostka a Jaroslav Procházka 188, Vojtěch Škrabal 172, Esma Opravilová 151, Josef Novák 148, Jaroslav Adamík 133, Vladimír Kenša 122, Aleš Opravil 119, Petr Velinský 117, Blanka Šimůnková 110, Marek Dvorník 101, Věra Knapková 87, Emil Sedlařík 76, Richard Kreml Vladimír Křemeček 50.
13. 10. 2012 18:08 | Vojta Navrátil

Při sledování výsledků voleb, tak to tak vypadá, že starosta bude první náhradnicí ...
12. 10. 2012 08:55 | Katz

To Michal Kostka: pane Kostko, osobně proti Vám nic nemám a důvody proč jste do politiky vstupoval, chápu. Nelze ale dělat věrohodnou politiku vedle těch, kteří byli aktivními spolutvůrci nedemokratického režimu. Na rozdíl od Vás mám díky (či spíše kvůli) svému věku s těmi vašimi „doktory“ a jejich místnímu působení osobní a velmi negativní zkušenost. Oni se nestydí proto, že si buď vůbec neuvědomují, na čem se sami podíleli anebo, což si myslím více, si to naopak uvědomují až moc dobře, ale je jim to jedno, protože nemají žádné skrupule a fráze o solidaritě, lidech, rovnosti apod. používají jen jako klišé k prosazení svých vlastních zájmům. Stydět by se proto měli ti, kteří s nimi spolupracují nebo je třeba vůbec pozdraví. Myslíte si, že by v Německu mohla působit nacionální strana prolezlá bývalými nacisty? Můžete oponovat, že pokud KSČM nebyla zrušena, pak je vše v pořádku: není to ale ani tak o legalitě a legitimitě, jako spíše o tom kdo na co má žaludek a jak klidné chce mít svědomí v budoucnu. Jak píši: proti Vám nic nemám a budu vám fandit, zejména pokud se těchto a podobných RoSoDruhů zbavíte: proti nim mám naopak všechno.
11. 10. 2012 21:49 | Q

Hanák 10. 10. 2012 10:47: moc pěkné :-))
Michal Kostka: Vaše odpověď jen potvrzuje to, co zde napsal pan Hanák - není ničím jiným, než mlžením. Zkuste si znovu pozorně přečíst body 1), 2) a 3b), které celou záležitost srozumitelně popisují, obzvláště bod 1) "Vyjádření jste slíbil obstarat Vy, ne soudruh Kenša." Zajisté pro vás nebude problém napsat dr. Kenšovi na e-mail (kensa@email.cz, lze nalézt na stránkách města nebo vaší městské organizace) a jeho - předpokládám že jednoznačnou a všem srozumitelnou - odpověď zde zveřejnit.
Jinak jste mě celkem pobavil počtem vašich názorových střetů se soudruhem dr. ( :-D ) Kenšou, který je o dvě generace starší než vy. Měl-li jste jich za celou dobu vašeho členství v KSČ celých "10" pak to cosi vypovídá :-)
11. 10. 2012 20:24 | Hanák

Michal Kostka: Evidentně se berete jako (skoro každý) mladý straník (nejen komunista) velmi vážně. A ten Váš dr. Kenša na nic odkazovat nemohl. Mohl tak něco blekotat, vodit Vás i další za nos a vymýšlet si, mlžit a úspěšně Vám ani ostatním neodpovědět, že skutečným důvodem jeho členství ve statutárním orgánu je pravidelný měsíční zdroj příjmů. Jistě víte, jaký ten příjem je, když odvádí do pokladny Vaší strany z něj příspěvek. Nebo ne ?
A jsem rád, že jste potvrdil, že i RSDr. Kenša to tu čte a ponechává bludy, které se tu šíří bez odezvy. Resp.argumentovat neumí. Na rozdíl od Vás znám osobně RSDr. Kenšu trochu déle, cca od roku 1988, když jsem navštívil jeho, s.Javorského a s.Vernera v okresním sídle strany a je to pro mne dodnes nezapomenutelný zážitek.
Přeju Vám ať jste důsledný ve vztahu ke starším soudruhům. Kdybyste takový byl nemohl by Vás nikdo (ani já ani Vaši soudruzi) tahat za nos a Vy byste se třeba dozvěděl, jak a proč tu to vedou Vaši druzi. Hezký večer.
11. 10. 2012 19:27 | Jarda1

Dr. (!!!) Kenša. Říkat těmhle absolventům vokovické Sorbonny, kde tituly dostávali za partajní šaškování, je fakt vrchol. To i ten Marek Benda ten svůj JUDr. raději nepoužívá.
11. 10. 2012 18:34 | Michal Kostka

Pane Kroutile, jsem rád, že tady ještě někdo diskutuje slušným způsobem. Dr. Kenši jsem se na to ptal e-mailem, na který mi neodpověděl. Odpověděl mi až ve chvíli, kdy jsme se potkali osobně s tím, že to, co psal tady Hanák je zavádějí a zkreslené a odkazoval se mi na nějaké zákony, které jsem si v té době nezapamatoval a ani nemohl napsat. Pro přesnější vyjádření doporučuji napsat dr. Kenšovi na e-mail (kensa@email.cz, lze nalézt na stránkách města nebo naší městské organizace).
Pane Hanáku, na Váš výplod budu reagovat jen velmi stručně, ať si každý udělá obrázek sám. Pokud bych měl být za to, že jsem měl nějaký názorový střet s dr. Kenšou, vyškrtnut z kandidátky, byl bych vyškrtnut už asi 10x. Názorové rozdíly k vnitrostranické diskuzi patří...
10. 10. 2012 19:23 | Honza P.

K topkám: zapomněl jste ještě na Adamíka a Křemečka.S posledně jmenovaným by byla estráda na HRADĚ třeba větší jak na zastupitelstvu.
10. 10. 2012 18:47 | topkám

Pardon, nějak mi v tom nadšení uniklo, že pan Kostka nemá na Hrad ještě věk. Takže oprava: Kenša na Hrad!
10. 10. 2012 18:41 | topkám

Hanák: Početl jsem si, pobavil jsem se. Díky. Kostka na Hrad!
10. 10. 2012 16:46 | Honza P.

Pane Hanáku, krásně jste po popsal. To je přesně řeč těch komoušů,od ničeho nikam. Holt mají to zaryté pod kůží aniž to chtějí nebo to chtějí? A stále jsou u koryta a zase se tam ženou.
10. 10. 2012 10:47 | Hanák

Pane Kostko, děkuji Vám za odpověď. Utvrdil jste mne v tom, že patříte nejen do krajského zastupitelstva, ale i do poslanecké sněmovny. Schopnost mlžit máte na úrovni starých soudruhů.
1) Vyjádření jste slíbil obstarat Vy, ne soudruh Kenša. Slib jste nesplnil.
2) Slib jste dal veřejně a já nevidím důvod Vás tedy o něj urgovat soukromě (emailem). To se jen vykrucujete.
3) Z Vaší odpovědi plyne, že Vás osobně odpověď na to, proč musíme platit tři jednatele, místo jednoho, vůbec nezajímá. To je zarážející, když jde o organizaci v trvalé provozní ztrátě, trvale dotované z městských peněz.
3) Dotaz na pana Kenšu, pokud jste mu jej položil Vy, nebyl anonymní. Byl to dotaz Michala Kostky na Vladimíra Kenšu. Vy komunisté jste evidentě lidé zvláštního ražení. Vaše vysvětllení ve mně naopak evokuje tuto představu, jak pan Kenša podla vysvětlení panu Michalu Kostkovi:
Kostka: "Soudruhu doktore, můžu se Tě na něco zeptat ?"
Kenša: "Samozřejmě. Na cokoli. Vám mladým musíme poradit. Ptej se, otevřeně, Michale !"
Kostka: "Vláďo, proč jste v KTS tři jednatelé ? A proč Ty, který jste měl být podle usnesení rady před 4 lety jen dočasně, jsi tam furt ?"
Kenša: "Hmm. Tos vymyslel sám ?! Ty nevíš, že jednotka dočasnosti je 23 let ? Jak sis přečetl Poučení a jak usnesení ?
Kostka: "Promiň. A proč jste tam teda tři ? Jinde to v tak malých společnostech vůbec není zvykem..."
Do dialogu vstupuje naslouchající Křemeček: "Slyšel jsem, že dost piješ, je to pravda ? Víš mladý člověk, který si ničí hlavu alkoholem, hloupne a pak má naprosto přihlouplé otázky.
Kostka: "Gottwald taky chlastal."
Naslouchající Adamík (pro sebe): "Kdo ? Neznám. "
Kostka (bojovně): "Soudruhu, doktore, dal jsem závazek, že zjistím, proč tam musíte být tři !"
Křemeček: "Slyšel jsem, že se podílíš na jakési spiklenecké skupině ? Dokonce, že přispíváš... Máš nějaké vysvětlení ?"
Kenša: "... Laďo, to bude dobré. Michale, trváš na své otázce ?"
Kostka: "To není moje otázka..."
Křemeček: "To je pokrok, Michale. Uvědomit si, chybu. Já jsem taky naletěl Dubčekovi a vidíš dnes jsem starší."
Kenša: "A čí je to otázka ?"
Kostka: "Hanáka."
Adamík (pro sebe): "On už je z toho nohejbalu, úplně blbý. Moc hlaviček."
Kenša: "Jardo, to není určitě ten ! Michale, čili je to v podstatě anonym ?"
Kostka: "Ano."
Křemeček: "Čili ty takovou, odpusť mi hloupost, která je jasně vyřešena, vlastně vědět nechceš, že !"
Procházka (předseda stranické buňky): "Chlapi, je Michal náš nebo ho mám z té kandidátky do kraje vyškrtnout ?"
Kenša: "Michale, je to na Tobě."
Kostka: "Já myslím, že to bylo vyčerpávající vysvětlení. Děkuju Vám všem."
Křemeček: "No vidíš a teď, když jsi víš, cos potřeboval, bys tady ty ochotné lidi, které jsi tak obtěžoval, mohl pozvat na skleničku vína či piva."
Kostka: " Nejlepší rum, mají ...."
Všichni sborem: "Michale, rum ! Ruská vodka a gruzínský koňak !"

No, ale to jej jen taková moje představa, zmínění lidé se jistě chovají zcela odlišně. Hlavně statečný Michal.
10. 10. 2012 00:48 | Vít Kroutil

Pane Kostko, sice nejsem pan Hanák, ale odpověď by mě také zajímala. Stačí když se zeptám touto cestou jako neanonym? Tedy pokud ještě platí vaše nabídka : http://kromerizan.cz/news/nazo...
Proč, pan Kenša, který měl být pouze dočasným jednatelem KTS, je stále jedním ze tří jednatelů?
09. 10. 2012 18:21 | Michal Kostka

Drahý Vojto Navrátile, ona někdy změna čárky ve větě může být zavádějící a vést k omylům, ne tak jednoho slova. Sám jsi napsal v odpovědi na můj příspěvek napsal "největší šanci" a mezi šanci a největší šanci je přece jen rozdíl velký, a kdyby slovo "největší" bylo i v titulku, tak nic nenamítám.
Pane Hanáku, pokud splnění slibu závisí na mě, tak jej plním. Dr. Kenša na anonymní dotazy odpovídat odmítá. Já jsem názoru, že městský zastupitel má odpovídat na anonymní dotazy, nicméně bohužel. A k tomu, že jste mě urgoval, můžu říct jen to, že jsem vám už dříve odpověděl, že pokud po mě něco chcete, máte mi napsat e-mail, že internetové diskuze nesleduji s železnou pravidelností. Pokud chcete zůstat anonymní, i ten e-mail si můžete založit anonymní. Hezký den.
08. 10. 2012 12:51 | Hanák

Klobouk dolů před kandidátní listinou NEZÁVISLÝCH, kteří si mezi sebe vzali kandidátku R.R., na kterou upozornila opakovaně paní Janoušková ve svých Infonovinách. Vítězem kategorie kuriozita je tato kandidátka za NEZÁVISLÉ, která na sebe požaduje opakovaně bankrot (viz její jméno v insolvenčním rejstříku) a jež sama v červenci nahlásila svůj dluh cc 584.tis a nyní hlásí cca 1,6 mil. Viz zde htps://isir.justice.cz/isir/do... a zde https://isir.justice.cz/isir/d... Lidi blbnou na kvadrát, NEZÁVISLE na politických stranách.
08. 10. 2012 10:54 | Korzár

Michal Kostka: Správně by měl titulek znít "Šanci na krajské zastupitelstvo má každý. Tečka." Chápu, že vás to jako kandidáta hněte, ale s tím aparátčickým hnidopichařením se prosím kroťte, autor to má zdůvodněno dobře.
Zvýdavý občane, zkuste svou informaci o zamazání dluhu z rekonstrukce kina rozvést. Kde čerpáte informaci, když se ji nedozvěděli ani zastupitelé. Je k tomu nějaký dokument? (PS: nechtěl jste přece jen napsat zvídavý občan?)
08. 10. 2012 07:02 | zvýdavý občan Km

Dovolte mi, abych se zeptal, jak se podařilo ututlat vedení města problém s rekonstrukcí kina Nadsklepí a krácení dotace? Jde snad o předvolební boj? Kde se vzaly 4 miliony v rozpočtu města na smáznutí tohoto dluhu? Že se o tom ani Zastupitelé nedověděli? Neměla by být vyvozena osobní zodpovědnost za toto krácení peněz z dotace manažerce projektu na p. Spáčilové? Neměla by být propuštěna, když všechno tohle svoji neschopností způsobila? A misto toho na úřadě dál spokojeně funguje i přes svoji pracovní neschopnost a zmanipulovává ostatní a brousí si zuby na vedoucí post? Co myslíte? Chceme, aby by z našich byl placen takový neschopný pracovník?
07. 10. 2012 17:04 | Honza P.

Pane Hanáku, co očekáváte od soudruha Michala Kostky,že Vám něco vysvětlí? Je vyškolený od svých chlebodárců a spolupartajníků s.RSDr. Kenši, s.RSDr.Křemečka velkého to oportunisty a Ing. Adamíka. Těch stranických dinosaurů, kteří mu dávají svou školu a stranickou výchovu. Tož musejú si tu novú generaciu levičáků vychovat. A ten raketový útok s. Kostky na kandidátce je zajímavý.A oni až pod ním. Co takhle zajít na mítink a tam jim to vyříkat z očí do očí?
07. 10. 2012 12:38 | Vojta Navrátil

Drahý občasný spolunávštěvníku jednoho restauračního zařízení Michale Kostko, titulek bývá většinou trochu "zavádějící", což ale není zrovna tento příklad. I bez průzkumů (nevím co říkají "data" Klubu komunistických sociologů) mají, vzhledem ke svému postavení na kandidátce, největší šanci se tam dostat obě zmíněné paní.
PS: PPM Factum dělalo průzkum pro ČRo, nikoliv pro OVM.
07. 10. 2012 09:07 | Hanák

Předchozí příspěvek jsem omylem špatně označil a vzniklo kouzlo nechtěného. Jako autor má být označen Hanák, jako připomínkovaný Michal Kostka. Panu Kostkovi se tímto hluboce omlouvám.
07. 10. 2012 09:04 | Michal Kostka

Hanák: Milý kandidáte, Michale Kostko, z celého srdce Vám přeji, abyste byl zvolen. Zjevně jste politik, NEPLNÍTE TOTIŽ SLIB a DRZOSTI O TOM MLČET máte zjevně dost. Slíbil jste na tomto blogu 27.5.2012 (!!!) zjistit (si) V podstatě následující: Proč, pan Kenša, který měl být pouze dočasným jednatelem KTS, je stále jedním ze tří jednatelů. Přestože jste byl mnou urgován 5.7., jako správný politik si jistě v duchu říkáte "Voliči štěkají, politici jdou dál." Hezký den, Michale Kostko !
07. 10. 2012 01:27 | Michal Kostka

Jenom bych chtěl dodat, že titulek článku je dosti zavádějící. Správný titulek by měl znít "Dle průzkumu ppm factum mají šanci na krajské zastupitelstvo Hebnarová a Mergenthalová". Ono je i hodně jiných průzkumů (nejen uvedený pro OVM), dle kterých mají dobrou šanci i jiní kandidáti...
04. 10. 2012 11:44 | Vojta Navrátil

Tady je taky příklad dvou sdružení, která nejsou stranami a "nepolitizují" http://pardubice.idnes.cz/vede...
20. 09. 2012 18:49 | Jiří Kašík

Pane Hanák, tedy je-li to Vaše pravé jméno, promiňte, ale mýlíte se. Já, ani nikdo z mých kolegů nechceme bianko šek. Pouze říkáme, ať si každý posoudí sám, jestli je za námi vidět dobrá práce a nebo ne. Jestliže ano, můžete ( ale nemusíte) nám dát svoji důvěru. Jestliže ne, můžete ji dát někomu jinému. Zároveň říkáme, že za straníky a partajemi je vidět z velké části pouze zmar a deziluze velké části národa. Nic víc, nic míň. Pokud by jste měl zájem si o těchto věcech popovídat, rád se s Vámi setkám. Napište mi na sebe kontakt na e-mail: kancelar@zvuk2012.cz a můžeme si ty oblasti a veřejné problémy do jejichž řešení jsem se zapojil třeba já popsat. Samozřejmě předpokládám, že při této diskuzi se zase já na oplátku od Vás dozvím, jak se ve veřejném životě angažujete a jaké jsou Vaše přínosy pro společnost.
Pokud o setkání nemáte zájem přeji Vám ať se Vám daří.
Jiří Kašík.
20. 09. 2012 18:24 | Hanak

A v cem se angazovali alespon na mistni urovni zminovani kandidati, do jakych temat verejne vstupovali a oc se snazili. Nebo chteji bianko sek, jako pan Kasik ?
17. 09. 2012 16:14 | a

marnost nad marnost ... ...
17. 09. 2012 14:39 | Honza P.

Tak to tu čtu a k ničemu to nevede. Tož vážení diskutující semlelo se tady toho hodně ,ale nikdo se nezamyslel nad tím,co ti zastupitelé z Kroměříže co byli po tři volební období /někdo i méně/ vKrajském zastupitelstvu udělali pro město Kroměříž? Zeptal se jich někdo na to? Kdo,kdy a kde? Máte na to odpověd? A zas tam lezou a proč? No oni dobře vědí a my taky a řeč se vede a voda plyne. A to se ptáte kdo ze stávajících řady rozšíří? A ne kdo už konečně na boj o koryta rezignuje. Jen jeden to udělal ale ne dobrovolně.Povolala soudruha Coufala vyšší síla. Pak zbývají zabydlenci v KZ dále dva dědci důchodci soudruzi Adamík a Křemeček. Posledně jmenovaný pravá ruka a poskok, patolízal bývalého starosty Miloše Malého a dnes senátora a místostarosty mimochodem opět kandidujícího do KZ. Jak ten hoch to zvládá? A ty dámy? Paní starostka svou funkci nezvládá ve městě, na kulturně politické akce povolává k pomoci staré osvědčené kádry z řad KSČM /V.K./ a jejich spojence v ODS. Ale nastupuje do výtahu nejprve do KZ a snad do Senátu ČR. Dobrá práce!!! A ty preferenční hlasy o ty se nemusíte bát ty se taky koupí. A my hledíme a brbleme v hospodě jak dřív. Ale pozor i tam mají své lidi. Taky tam zajdu tak vím lecos.
17. 09. 2012 14:14 | P

topkám: A kteří jsou ti "zajímaví" lidé? Severin? Frolec? Stojar? a další političtí turisté a cestovatelé z fleku na flek bez žádné zodpovědnosti? Že si už nedají pokoj, že jich není hanba. Má pravdu ten dan, jsou z toho kořalkového opojení už zblblí.
17. 09. 2012 13:11 | Vojta Navrátil

Text byl aktualizován o dnešní výsledky průzkumu pro předvolební Otázky Václava Moravce ze Zlínského kraje.
17. 09. 2012 11:21 | oscar

ad Korzár: víte vážený, jestli to není tak, že ne každému styl "a la Bajaja" vyhovuje (je pravdou, že nemusí číst, toť ale asi tak vše). Nejsem ani zamák přítelem starých pořádků bolševika. Nadělal obrovské zlo a zde Vámi jmenovaní autoři mají plným právem nač poukazovat. Takových vzpomínek smutných i hezkých nebo zábavných na pozadí zašedlých pochmurných 50. (i pozdějších) let stále ještě žijících pamětníků by se našlo... !Pravda, ne každý to umí "hodit" na papír. Ale pozor, ne každý je také Pan spisovatel! A píši záměrně Pan, protože při vší úctě u pana Bajaji kdesi v podtextu jeho oceňování je stále nějak přítomen moment jeho " literárního poznamenání - bolševickým režimem jako ten prvořadý. Je to z těch ocenění až příliš cítit. Odpor proti zlořádu ale přece není ještě literární kvalita ! - a to padni komu padni. To se prosím nezlobte. Nevím kam v tomto ohledu dala komise oči. Jenže v komisi sedí zase spřízněné duše. Tak není divu. Spřízněné duše nakloněné trendu, který m.j. si libuje také ve vulgarismech, čím více tím lépe, a jiných nízkostech-prostoduchostech a prohřešcích, výrazové chudobě slova a pod. a pod. Když tak přemýšlím, vždyť on je to tak nějak vlastně socialistický realismus, dělnický sleng a "hrubiánství" jakožto "výraz svobodného "dělňocha" k protikladu "buržoazního jemnocitu". Jinými slovy v případě Bajajova literárního uchopení tématu - přinejmenším: rozpaky.
Omlouvám se za tuto "doušku" odchýlenou od tématu. Ale nedalo mi to. Nerad se nechám vláčet davem. A i kdyby pan Bajaja dostal tisíc literárních cen, pokaždé řeknu to samé. Cením si jeho politické a názorové přímočarosti, ale toť asi tak vše. Ne každé ocenění rovná se kvalita.
17. 09. 2012 10:22 | topkám

Ta kandidátka ZVUK 2012 je holé neštěstí. Jsou tam možná zajímaví lidé, ale zabudovat krádež už do svých genů nabízí jen jediné slušné vyústění. V tichosti celý ten podnik rozpustit, když už se zřejmě nebude dostávat vůle k omluvě. Bůh ví, čím to je, že tak je to v Česku skoro se vším. Jako podle toho starého židovského přísloví, že každá změna vede k horšímu.
16. 09. 2012 20:22 | Korzár

dane, mile rád se zcivilizuju: vy jste buran jak poleno. Bajaja je mimo jiné nositel Magnesia litera, jestli víte co to je. Těch výdajů na vaše vzdělání..
16. 09. 2012 11:26 | dan

Korzáre, uklidněte se a zcivilizujte svůj slovník. Že se scházejí? a že jsou z regionu? (kterého? zlínský kraj, pokud se nemýlím, je slepenec regionů) ... a není to přece jen trochu málo? Ty mindráky si léčí asi oni slivovicí a slováckou břečkou ovínění kulturní "velikáni", pardon "regionální velikáni" a místní škrabálci, jinak se ty jejich výplody, či vašimi slovy výblitky nedají nazvat. Jen škoda těch výdajů, raději nevědět kolik nás to už stálo.
15. 09. 2012 21:43 | Korzár

Hergot dane, nelečte si tu mindráky. Nikdo vám nekáže to kupovat. ZVUK je kulturní a ještě navíc regionální časopis. To je definice komerčního propadáku, přesto se kolem něj už roky scházejí respektované osobnosti, kterými Holcman nebo Bajaja určitě jsou. Škoda slov je na ten váš soudružský výblitek.
15. 09. 2012 20:58 | dan

pane Pálko, děkuji za informaci a za odkazy na web toho ZVUKU. Stačilo. Nedivím se nezájmu o toto...něco ... no škoda slov. Já bych to dal těm pánům k úhradě.
14. 09. 2012 16:23 | Petr Pálka

Dane, časopis je k mání za 50 Kč ve vrátnici Muzea Kroměřížska, ale k přečtení je jistě i v muzejní knihovně a v Knihovně Kroměřížska, však si uděláte úsudek sám. Ale nahlédněte třeba takto viz http://www.kfbz.cz/zvuk.htm
14. 09. 2012 16:15 | Petr Pálka

Q, mnoho mých představ je legračních, avšak vaše řeči o tom, že je třeba "každého kandidáta" zaměstnance státu, kraje či města, pokud by kandidoval do nějakého zastupitelského sboru, automaticky považovat za "vydíratelného", protože "je zaměstnáván politicky řízenou organizací", mně přijdou vůči této skupině lidí urážlivé a váš postoj vůči nim lze označit za skoro "třídně" nepřátelský. A jak že to chápete instituci státu? Jste přesvědčen, že funguje, jak jste popsal? Unikátně se u vás skloubila filozofie patrně anarchismu s myšlením asi drobného živnostníka, a to volám: Čest drobným živnostníkům!
14. 09. 2012 15:57 | dan

pane Pálko, slyšel jsem, že ten ZVUK, teda ten časopis, nestojí zanic a nikdo to nekupuje. Mám informace, že si tam tak klevetí oni jmenovaní (rádoby kumštýři) navzájem. Jinými slovy vyhazování peněz daňových poplatníků. Tak to bude asi stejné i s tím ostatním ZVUKEM, že.
14. 09. 2012 13:55 | Vít Kroutil

a.c. Snad naposledy. Blamáž bych viděl již v tom, že je mi připisována nějaká invektiva. Jinak nevím nevím, jestli to na čem si zakládám bych nazval ctností - spíš základní slušnost - ale jak píšete, to je vám úplně jedno (stejně jako některá základní pravidla gramatiky). Přebráno.
14. 09. 2012 13:38 | A.c.

K Vít Kroutil, dle tvého vyjádření mně to připadá, že si zakládáš na cnosti z dob Rakouska Uherska(i když jsme si nepotykali a je mě to úplně jedno). A ještě jedna blamáž z mé strany , kterou jsi nepochopil, KM nebylo myšleno Kroměříž,ale Kroměřížan. A neztrácej čas pokud možno debatou na tomto "plátku" jsou i užitečnější věci a témata než "dnešní" Kroměřížan.Přeber jsi to jak chceš!
14. 09. 2012 12:51 | Vít Kroutil

A.c.: Nevzpomínám si, že bychom si potykali. Je možné, milý a.c., že si skutečně nedovedete představit, že by se někdo podepisoval svým pravým jménem. Otázku vaší představivosti, včetně toho jak daleko mám ke Kroměříži, s vámi rozebírat nebudu, považujíc to za ztrátu času.
14. 09. 2012 10:30 | Q

Petr Pálka: Ctihodný, jakožto státní zaměstnanec máte opravdu legrační představy o fungování živnostníků. Vaše úvaha by se dala pochopit u těch dodávek sportovišť, kde jde o celkem slušné peníze, ale kolikpak odebírá město dětských hraček? A kolik zámků na kola? I kdyby si povinně musel každý úředník koupit zámek na kolo u toho "správného" zámečníka, jakpak ten na tom, po odečtení nákladů a daní, asi tak zbohatne? Proboha, vždyť si to spočítejte! Tato Vaše úvaha může fungovat jen v těch oborech, kde město výrazněji investuje, jinde opravdu ne.
A.c.: jsem si vědom toho, že v zastupitelstvu jsou i slušní lidé. Vím o nich a vážím si jich. Jen by jich bylo potřeba alespoň 14.
14. 09. 2012 09:36 | A.c.,Anonym

Vítku, ¨Vitku ¨ty jsi to pěkně "vykrouil" pokud jsi opravdu Kroutil? Dle tvých invektiv máš asi k KM hodně daleko.
14. 09. 2012 09:26 | Anonym

K 600: hloupému napověz, chytrému dolož. Dále no comment.
14. 09. 2012 08:44 | 600

To Anonym: ?
14. 09. 2012 07:38 | A.c

To Q: jsou v zastupitelstvu i tací lidé, kteří se drží svých zásad a hlasují dle svého vědomí a svědomí, je jich bohužel málo, ale existují a lze říci že jsou nezávislí. Je to výjimka, ale i realita.
13. 09. 2012 23:51 | Petr Pálka

Ctihodný (nebo ná) Q, i jakoby nezávislý živnostník může být závislý na odběru, dejme tomu knih (ale mohou to být sportoviště, zámky ke kolům nebo parkoviště či dětské hračky nebo papír do kopírek) městem. I volič živnostník může mít zájem na zvolení toho či onoho politického subjektu, s nímž je nebo může být v symbióze. Nevím, jestli byste i v tom případě mluvil (la,lo) o vydíratelnosti. Nezáleží spíše na něčem, čemu se starosvětsky říkalo charakter? To je ta Vaše vydíratelnost? Nebo oč jde?
13. 09. 2012 22:50 | Anonym

K 600 a G. děkuji za upozoznění. K 600 teče ti mlíko po bradě??
13. 09. 2012 21:26 | Q

Petr Komínek: Je otázkou, do jaké míry jsou oni nezávislí kandidáti opravdu nezávislí. Hodně z nich může být závislých, aniž by si to před svoji kandidaturou vůbec uvědomovalo. Každý kandidát, který je zaměstnancem státu, kraje, města je zaměstnáván politicky řízenou organizací. Má-li pak jiný názor, či snad dokonce hlasuje dle svého svědomí, stačí tak málo. Zvednout telefon a pohrozit např. ztrátou zaměstnání. Naopak, hlasuje-li "správně", odměna jej nemine. Stará, dobrá metoda cukru a biče. Myslím si, že pod takovým tlakem je a i v minulosti bylo hodně zastupitelů. Já tedy budu vybírat mimo jiné i podle toho, jak je kdo vydíratelný.
13. 09. 2012 20:18 | Petr Komínek

Bohužel je svatou pravdou, že ani sebeupřímněji myšlené založení volebního uskupení, tedy ani politické strany či hnutí, není zárukou, že bude fungovat a navíc ke spokojenosti občanů, voličů. Šance pro Kroměříž v roce 2006 byla sestavena proti skryté koalici ODS a KSČM a co se stalo po volbách, zastupitelé za Šanci zcela klidně odsouhlasili, někteří za velmi lukrativní funkce, koalici právě s ODS a co bylo horší hlasovali i v souladu s KSČM pro rozhodující věci. Přesto, že bylo uskupení sestaveno, dle našeho tehdejšího přesvědčení, z nezávislých kandidátů, kteří chtějí dělat pro lidi, nakonec se zvolení zastupitelé rychle přizpůsobili většině na radnici a odmítali provést jakékoliv kontrolní, revizní či nápravné kroky a "zúčtovat" s minulostí, jak slibovali voličům. Nikdy nevíte, jak se budou vaši nezávislí chovat, až se dostanou mezi smečku, se kterou potom mají výt. Jediný, který si zachoval tvář, byl Michal Sum, jenže jej politikaření na ubohém kroměřížském rybníčku tak rozladilo, že se jeho dobrých nápadů a břitkého humoru, ve správnou chvíli, již na zastupitelstvu asi nedočkáme.
Proto nevěřte žádným stranám, hnutím, uskupením, vybírejte jednotlivce a dobře zvažujte jejich zvolení - zakroužkování, klidně za nimi před volbami zajděte a zeptejte se, jak budou řešit ten či onen problém a potom se rozhodněte. Ti lidé se dostanou do funkcí a potom na vás mohou zapomenout, ale vy musíte mít dostatek síly se jim připomenout. Proto volte ty, se kterými se můžete potkat z očí do očí, potom se jim bude špatně uhýbat a případně podvádět. Já budu velmi pečlivě vybírat a rozmýšlet, kam ten kroužek dám.
13. 09. 2012 18:36 | 600

To Anonym: Toz strycu posluchajte, takovu hovadinu uz tady dluuuho nigdo nenapsal. Well done!
13. 09. 2012 17:00 | Korzár

A.c. Anonym myslím právě získal titul Kroměřížská kobzola.. Jinak já jsem tou agitkou páně Kašíka taky docela zklamaný. Takových čistých s poskvrněným početím tu bylo. Já sám jsem upřímným zastáncem Havlovy nepolitické politiky. Ale všeho s mírou. Hnutí tu vznikají jedno za druhým a nevydrží mnohdy ani jedno volební období. Do krize důvěry se tak podle mě dostávají i tato hnutí, nejenom strany. Ke stabilní politice podle mě prostě patří strany se svou strukturou a aparátem. Je skvělé, že se občanská společnost probudila a jde do politiky a stranám zatápí tím, že definuje novou poptávku. Samospása to ale není. Já jako volič už nechci být pořád někým před někým poloamatérsky zachraňován, chci u vesla profesionály. A to pro mě od určité úrovně a v určitém nezanedbatelném poměru znamená a bude znamenat i čitelné straníky.
13. 09. 2012 16:26 | Petr Pálka

Pane Kašíku, Váš idealismus Vás šlechtí, ale jako člen redakční rady časopisu ZVUK Zlínského kraje Vám musím sdělit, že již tak základní věc jako je název, nazískalo Vaše hnutí ZVUK 2012 čistě. Časopis ZVUK existuje přes 20 roků, aby napomáhal kulturnímu propojování Zlínka, Vsetínska, U.Hradišťska a Kroměřížska. V současnosti je vydáván Krajskou knihovnou F.Bartoše a 4 bývalými okresními muzei. V čele Vašeho hnutí je ředitel jednoho z nich - Slováckého muzea v Uh.Hradišti a zároveň člen redakční rady ZVUKu dr. Frolec - členy redakční rady časopisu jsou i R.Jančář, J.Severin a P.Stojar, všichni figurují na kandidátce hnutí ZVUK 2012. Ani jeden z těchto mužů se ostatním členům redakční rady časopisu ZVUK nezmínil, že chystají pro krajské volby skoro stejnojmenné politické hnutí, co tomu kdo říká, zda je to v pořádku. Shrnuji a podtrhuji, už zrod Vašeho politického hnutí nebyl, co se týče názvu, korektní, koho dál zajímají jeho ideály, vize, řeči kolem. Viz k tomu
http://zlin.idnes.cz/zvuk-2012...
13. 09. 2012 15:57 | Alex

Já bych viděl stín minulosti. Přece jen ti Valaši pomohli dobýt švédským vojskům Kroměříž. A co se týká našich dvou kandidátek, třeba budou na kraji působit kouzlem osobnosti. Nic lepšího od nich nečekám.
13. 09. 2012 14:42 | Q

Anonym: Ctěný anonyme, od kolika let by tedy podle Vás měli mít lidé právo se veřejně vyjadřovat k dění ve městě, kraji, státě? Může být "kroměřížským patriotem" i člověk, který se nenarodil v Kroměříži, nebo je to naprosto vyloučeno? Může se někdo takový dokonce i vyjadřovat k problémům města? Zkuste si projít životopisy současných i bývalých zastupitelů, starostů a úředníků města a snadno zjistíte, že k dění ve městě se vyjadřuje a dokonce ho i řídí nezanedbatelné množství "přespolních". Váš výkřik patří do středověku - není místní, tak je divnej. Snězme ho.
13. 09. 2012 14:34 | Vít Kroutil

Vojta Navrátil: No fuj! TY jsi valach? A ještě k tomu v uvozovkach? S takovými musíme zatočit! Zvláště pokud toho hodně vědí - to bych neodpoustil ani urbanisticky čistým Kroměřížanům, jako je jistě A.C. alias Anonym!
13. 09. 2012 13:50 | Vojta Navrátil

Drahý anonyme,
chybí mi v tom Vašem výčtu ještě ztroskotanec a samozvanec, ale jinak děkuji za návštěvu mého blogu na Aktuálně.cz ;-)
13. 09. 2012 13:32 | Anonym

Vojta Navrátil- "valach" narozený ve Vsetíně v 27 letech "kroměřížský patriot"který ví a zná velmi dobře místní poměry a prezentuje je jako svůj názor na "Kroměřížanovi", všechno ví a zná. Opravdu unikátní člověk, se kterým by se někteří chtěli setkat, opravdová vzácnost.
13. 09. 2012 12:25 | A.c.

K Jiří Kašík. slušný názor na věc a geopolitickou situaci.
K Korzár: nevím jak ty ale "šef "by se měl držet svého kopyta a "nelézt" do politiky. Občas platí i to že na dvou(třech) židlích nelze sedět, někteří si to ale nechtějí připustit a k naší smůle to tak pak vypadá.Kandidatura těch dvou dam na vedoucích místech nemusí být v žádném případě přínosem pro město. Kroměříž je v rámci kraje pouze"malý pán".A co zůstane z finanční ohlodané kosti asi dvě dámy budou získávat bez podpory zlínské "lobby" velmi těžce.Nedějej si iluze. Kočírují to jiní lidé a jejich podnikatelské zájmy.
13. 09. 2012 12:21 | Vojta Navrátil

Pane Kašíku, co se týče jména četnosti výskytu jména Kašík, tak se Vám omlouvám, zaměnil jsem jednou Mašíka za Kašíka.
Ohledně dělení na politické strany a hnutí, tak zákon mezi nimi nijak nerozlišuje a neklade na ně žádné specifické požadavky kvůli tomu, jestli si říkají hnutí či strana. Strana či hnutí naprosto obdobně, pokud se účastní voleb, usilují o moc, jedno o jakou úroveň jde. To jestli si říkají strana či hnutí je pak celkem jedno, jelikož to nezaručuje a priori lepší lidi.
Zbytek nebudu komentovat, to už jsou jen politické proklamace a agitace.
13. 09. 2012 11:38 | Jiří Kašík

Vážený pane Navrátile, byl jsem svým okolím upozorněn, že jsem na tomto webu jmenován, tak mi dovolte krátkou reakci na Váši úvahu.
Především bych chtěl poopravit, že jsem kandidátem za politické hnutí ZVUK2012 a ne za politickou stranu. Možná Vám to přijde malicherné, ale mezi stranou a hnutím je dost podstatný rozdíl. Politické strany stavějí své struktury proto, aby mohly centrálně řídit dění na celém území republiky a jak známo nejlépe z Prahy. Kam to vede a kam do dospělo, toho jsme svědky všude kolem sebe. Oproti tomu vznikají a díky za to, politická hnutí, kde se netvoří žádné struktury, místní, okresní, krajské a celostátní. Členové těchto uskupení potom z logiky věci nemusí skládat účty svým stranickým parťákům, kteří jim dali místo na kandidátce, ale jsou za své činy a hlavně za svá rozhodnutí hodnoceni pouze a jenom svými voliči. A to jistě uznáte je podstatný rozdíl. O soumraku stranické demokracie mimo jiné píše velmi zajímavě prof. Milan Zelený, jehož názory si můžete přečíst na stránkách www.zvuk2012.cz a nebo v daleko větším rozsahu na internetu.
Dále píšete, že moje jméno se na kandidátce vyskytuje ještě dvakrát. I to je zavádějící nepřesnost, vyskytuje se jen jednou a to mezi náhradníky, na 48 místě kandidátky. Jedná se o mého syna, kterému jsou myšlenky našeho hnutí blízké. Ostatně celá kandidátka je k nalezení na odkazu http://volby.cz/pls/kz2012/kz1... .
Také si nejsem zdaleka jist, že už titulek Vašeho článku není zavádějící. Ano, průzkumy veřejného mínění, většinou placené politickými stranami už dopředu hlásí, kdo bude vlastně vítězem a tím vnucují voličům, že se s tím nedá nic dělat. Vyvolávají mezi lidmi pocit marnosti, vyvolávají nechuť jít k volbám a tím si dále posilují své mocenské pozice. Potřebují dostat lidi přesně tam, kam se v diskuzi níže dostal pan Jarda: Ať to dopadne, jak to dopadne, zase se podělí...adt. Jeho názoru se vůbec nedivím, lidé byli už mnohokrát podvedeni, takže nevěří, že se věci politické kultury a zlepšení morálního stavu společnosti dá dosáhnout. A to je další voda na mlýn doposud vládnoucím straníkům. V jedné svojí úvaze jsem napsal, že úplně nejlepší by pro stranické aparáty bylo, kdyby voliče znechutili tak, že by k volbám nešel vůbec nikdo. Pak by si své mandáty do uren naházeli sami a jelo by se vesele dál. Naše sdružení ale věří, že si to lidé uvědomí a že budou volit potřebnou změnu i když je masmédia masírují tak, aby k žádné změně nedošlo.
Na kandidátkách mnoha stran kandidují i lidé bez politické nepříslušnosti, tedy řekněme nezávislí. Ono to lépe vypadá a dá se tím argumentovat: Naše strana Vám vážení voliči nabízí i nestraníky, tedy nezávislé kandidáty! Osud těchto kandidátů ovšem vždy pokračuje turistikou, po jednotlivých kandidátkách. Mám s tím svoji zkušenost. V minulých komunálních volbách jsem kandidoval na kandidátce nezávislých, ale pouze z toho důvodu, že hnutí, za které kandiduji letos, ještě nebylo zaregistrováno. Takže tato změna v mém případě není politická turistika v tom pravém smyslu. ZVUK2012 nemá žádné předvolební sliby, ale já jeden mám. Nebudu nikdy kandidovat za žádnou politickou stranu. A pokud ničemu z toho, co zde píšu nevěříte, tak tomuto slibu tedy určitě věřte!

Jiří Kašík
13. 09. 2012 10:16 | Korzár

Soudruzi, zkusme pro změnu k věci. Já myslím, že pokud by se do krajského zastupitelstva dostaly obě v titulku zmiňované dámy, Hebnarová a Mergenthalová, nebyl by to pro politicky jinak neviditelné město tak zlý výsledek. Co myslíte vy?
12. 09. 2012 22:04 | A.c.

Omlouvám se vystihl jste...
12. 09. 2012 22:03 | A.c.

K Pepa 1 a p. Mudr.Číhalová -vytihl jste to přesně není to třeba dále komentovat, každý víme to své.
12. 09. 2012 21:39 | Korzár

Honza P.: Jj, tihle dinosauři jsou kádři, o tom už se tu psalo dřív. Koukněte sem: http://www.kromerizan.cz/news/...
12. 09. 2012 20:16 | Honza P.

Pozor na titul RSDr u těch tří kandidátů do Zlínského kraje.Ani mě to neudivuje,že zas ti stejní.Jsou "Rozhodnutím strany doktor"-absolventi "Vokovické Sorbony",kde se studenti učili dobře lhát a drát o funkce,mlžit a manipulovat.Každé jejich tvrzení si ověřte at jim nenaletíte.Nepodcenujte je ve svém oboru dosahují mistrovskou úroveň.Jde jim o to udržet se zas u koryta,těžili v minulém režimu a teď by zas dál hrabali.To jim není blbé? No ty odměny z dozorčích rad jsou lákavé. Ať zkusí makat rukama nebo hlavou jestli jim ještě pracuje.Na něco určitě.Ten jejich titul není k ničemu ale bez studu si jej tam dají. Jak rádi by měli jiný. To by se museli dříve snažit. Sorbona byla snažší a tehdy pro ně perspektivnější. Tož co vy na to?
11. 09. 2012 13:32 | Vojta Navrátil

Ke kandidaturám paní Číhalové bych jen doplnil, že za TOP 09 kandidovala již ve sněmovních volbách v roce 2010.
http://volby.cz/pls/ps2010/ps3...
11. 09. 2012 12:30 | Jarda

No co už, ať to dopadne jak to dopadne, stejně to půjde z naší kapsičky do kapsiček jiných, opět budou "bodovat" na veřejných zakázkách "pro své známé" ...atp Je to stejná verbež, avšak najdou se i tací, kterým ta ehm "moc" nevleze do hlavy !!
11. 09. 2012 12:09 | Pepa1

Paní Číhalová, jako správná politická cestovatelka již vystřídala několik stran, aby se dostala do krajského zastupitelstva, senátu či zastupitelstva v Kroměříži. Zdá se, že ji Starostové a nezávislí po minulém propadáku nechtějí a tak rychle zakotvila u jejich spolukoaličních partnerů, jen doufám, že to bude opět neúspěch, protože její přínos pro občany je téměř nulový a řekl bych, že až mínusový. Tato osoba již stihla svou přítomností znectít kandidátku Unie svobody-Demokratické unie, již zmíněných Starostů a nezávislých, Šance pro Kroměříž 2006 a teď si vybrala TOP 09, její působení za Volbu pro Kroměříž 2010 již není ani nutné za ukázky její "práce" v kultuře a zdravotnictví ani komentovat.

Přihlášení do diskuze

nebo se můžete
Zaregistrovat »

Poslední komentáře

29. 01. 2016 - 17:30 | Petr Pálka
O vánocích v Kroměříži v době I. republiky
Stávající senátor za Kroměříž M. Malý v rozhovoru poněkud militaristickém zmiňuje Kroměříž: „…Zažil jsem jeden ...
01. 12. 2015 - 16:18 | Petr Pálka
O vánocích v Kroměříži v době I. republiky
Stalo se viz http://www.ado.cz/ Arcibiskupství převezme první domy z areálu kroměřížského zámku ...
30. 11. 2015 - 18:30 | Petr Pálka
O vánocích v Kroměříži v době I. republiky
kk, jsem si toho vědom, ale nechtěl jsem směšovat nebo zaměňovat původní Vánoce starých křesťanů ...
Jen malá poznámka: podle Pravidel českého pravopisu z roku 1993 se Vánoce píšou s velkým ...
17. 11. 2015 - 17:21 | Petr Pálka
Report ze zastupitelstva 5. 11. 2015
A dodatek. Z kroniky města Kroměříže za rok 2012, kapitolka politické strany atd:: "KDU-ČSL ...
17. 11. 2015 - 17:10 | Petr Pálka
Report ze zastupitelstva 5. 11. 2015
Ze stránek facebookových Hnutí Zvuk 2012 https://www.youtube.com/watch?... ...
08. 10. 2015 - 17:47 | Petr Gremlica
V Kroměříži se diskutovalo o uprchlické krizi
Ano jste tu správně - co se vám nezdá, že na uprchlíky nenadáváme? Účastníci diskutovali - ...
Je fajn vidět, že o uprchlících se dá bavit i kultivovaně. Jak uvedl někdo v ...
Neskutečný článek, jsem vůbec na Kroměřížanovi? Ale tak hlavně že si účastníci rozumněli, lidé s ...
Na jednání společnosti Magic Bus a občanského sdružení Hortus Moraviae lze vidět podobnosti: V případě ...
22. 09. 2015 - 17:07 | Petr Pálka
Report z VI. zastupitelstva z 16.4.
V roce 2005 vydalo město Kroměříž nákladem 2000 kusů životopis Ludvíka Svobody z pera jeho ...
TPLK: Tak s tím Solarisem jsem se seknul, zaměnil jsem trolejbus s autobusy. Zase tak ...